Netflix şifre paylaşım politikasını değiştiriyor

Yayın tarihi: 21 Ocak 2023 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 7:02 pm

Netflix, şifre paylaşımı ile ilgili fazlasıyla sorun yaşadı. Platform şimdi yeni açıklamalarda bulundu.

Netflix yaptığı özel açıklamada,  yaygın hesap paylaşımının yatırım yapma ve hizmetlerini iyileştirme yeteneklerini baltaladığını iddia ediyor. İşte markanın paylaştığı detaylı açıklama; “Bugünün yaygın hesap paylaşımı ile şirketimizi geliştirme ve uzun vadede Netflix’e yatırım yapma kapasitemizi tehlikeye atıyor. Hizmet şartlarımız aynı anda yalnızca bir ailenin Netflix’i kullanmasına izin verse de, bazı üyelerin bu kurala uymadığını görüyoruz. Bu nedenle, abonelerin hesaplarını hangi cihazların kullandığını görme ve bir profili yeni bir hesaba aktarma gibi Platformumuzun deneyimini geliştiren yeni özellikler geliştirmek için çok çaba sarf ettik. Ücretli paylaşımı kullanıma sunduğumuzda artık üyeler, çeşitli ülkelerde olsalar da parola paylaşımı için şirkete daha fazla ödeme yapma seçeneğine sahip olacak” diyor. Netflix, Latin Amerika’daki araştırmalara dayanarak ücretli paylaşımın başlatıldığı her bölgede “bazı iptal üyelikler” beklediğini de söylüyor.

Netflix, şifre paylaşımı

 

Evlerinin dışından kişilerle hesap paylaşan kişilerin platforma ödeme yapması gerekecek. Bazı Latin Amerika ülkeleri, yayın akışı devinin hane halkı dışındaki her kullanıcı için ek 3 ABD doları almasıyla, şimdiden ek ücretler alıyor. Aralık ayında Wall Street Journal’da yayınlanan bir makaleye göre şirket, Amerikalı müşterilerinden hesap paylaşımı için 6,99 doların biraz altında ücret alabilir.

Tesla Samsung ile ipleri koparmaya hazırlanıyor

Yayın akışı devi, şifre paylaşım politikalarını uygulamak için IP adreslerini, cihaz kimliklerini ve hesap etkinliğini kullanmayı amaçlıyor.