Netanyahu’dan Macron’a “ahlaki” yanıt!

Yayın tarihi: 12 Kasım 2023 Pazar 11:07 am - Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar 11:09 am

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un Gazze saldırılarındaki sivil ölümlerine yönelik eleştirilerine yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Ahlaki açıdan ciddi bir hata yaptı” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, düzenledikleri ortak basın açıklamasında abluka altına aldıkları Gazze’ye yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Macron’dan İsrail’e ‘durun’ çağrısı! “Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıyor”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sivil ölümleri nedeniyle saldırıların durdurulması gerektiği yönündeki açıklamalarına yanıt veren Binyamin Netanyahu, “ Ahlaki açıdan ciddi bir hata yaptı” dedi.

Saldırıların son durumuyla ilgili de bilgi veren Binyamin Netanyahu, “ Hamas’ı yeneceğiz ve esirlerimizi geri getireceğiz. Görev tamamlanana kadar durmayacağız. Gazze Şeridi üzerindeki güvenlik kontrolünden vazgeçmeyi kabul etmeyeceğim. srail ordusu Gazze şehrini kuşatmayı tamamladı. Artık şehrin göbeğinde faaliyet gösteriyorlar. Şifa Hastanesi’nin çevresindeler” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN YÖNETİMİNE DE KARŞI

Netanyahu ayrıca Gazze Şeridi’nin yönetiminin Hamas’ın ardından Mahmud Abbas öncülüğündeki Filistin Yönetimi’ne verilmesi fikrine de karşı olduğunu söyledi. Abbas’ı, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırıları “kınamamakla” suçlayan Netanyahu, Abbas’ı işaret ederek “Lideri, üzerinden 30 günden fazla zaman geçtikten sonra bile yaşanan korkunç katliamı hala kınamayan bir otorite orada (Gazze) olamaz” dedi.

Gazze’de İsrail’in tam güvenlik kontrolü istediklerini yineleyen İsrail Başbakanı, orada eskiden olduğu gibi yeniden Yahudi yerleşim birimleri kurmanın “gerçekçi bir hedef olmadığını” ve bunu desteklemediklerini söyledi.

(AA)

İsrail’den Suriye ve Lübnan’a hava saldırısı