Macron’dan İsrail’e ‘durun’ çağrısı! “Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıyor”

Yayın tarihi: 11 Kasım 2023 Cumartesi 12:41 am - Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi 2:07 am

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “(Gazze’de) Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail’i durmaya çağırıyoruz.” dedi.

İsrail’in Filistin’e yönelik bombalı saldırıları devam ediyor. Bölgede sivilleri hedef alan ve savaş suçu işleyen İsrail’e bir çağrıda Fransa’dan geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in bebekleri, kadınları ve yaşlıları bombaladığını belirterek, İsrail’e saldırıları durdurması yönünde çağrı yaptı.

Macron, “(Gazze’de) Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail’i durmaya çağırıyoruz.” dedi.

Macron, “İsrail uluslararası insancıl hukuku ihlal mi ediyor?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bir partner ve dost olarak söylüyorum ki terör saldırısından bir ay sonra, bu şekilde başa çıkmaya çalışırsanız bence kınanan ve suçlu olan siz olursunuz. Bugün siviller bombalandı. Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail’i durmaya çağırıyoruz. Ben hakim değilim, bir devlet başkanıyım. Herkese uluslararası hukuku hatırlatıyorum ve ateşkes çağrısı yapıyorum.”

Ülkede pazar günü yapılacak antisemitizme karşı yürüyüşe ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Macron, ülkesinin en büyük Müslüman ve Yahudi nüfusuna sahip Avrupa ülkelerinden biri olduğunun altını çizerken tüm Fransızların antisemitizm karşısında birlik olması ve Filistinlilerin yaşadığı acıyı paylaşması gerektiğini söyledi.

İsrail okulu ve göç yolundaki Gazzeliler’i hedef aldı! Ölü ve yaralılar var