Nedim Şener’e yanıt: Ben eğer, celladına aşık olmuş bir yarım akıllı olsaydım…

Yayın tarihi: 29 Eylül 2019 Pazar 3:05 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2019 Pazar 3:27 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı ve Yeniçağ yazarı Murat İde, gazeteci Nedim Şener’in “Şimdi bakın, Meral Akşener’in danışmanı bu “ADAM”sa eğer, gerisini siz düşünün” ifadelerine ‘adamlığın tarifi’ başlıklı bir yazıyla yanıt verdi.

Murat İde, bir TV programındaki “Eğer Meral Akşener, CHP-HDP yakınlaşmasından haberim yok diyorsa, söyleyecek bir şey bulamıyorum.. Herkesin haberi var ama onun haberi yok” sözleri üzerine Nedim Şener’e bir tweet atıp “Bu kadar vicdansız olmak zorunda mısın” diye sorduğunu yazdı.

Şener’in bu tweet’e canlı yayında yanıt verdiğini ifade eden İde, Şener’in “Şimdi bakın, Meral Akşener’in danışmanı bu “ADAM”sa eğer, gerisini siz düşünün” dediğini aktardı.

“Şimdi, Nedim arkadaş; Üzgünüm, Meral hanım “ADAM” olanlarla çalışmayı tercih ediyor.. Yapabileceğim bir şey yok..Ancak burada önemli olan, o “ADAMLIĞIN” tarifi” dediği yazısına şöyle devam etti:

Tanıdığım kadarıyla, mesela hangi şartlarda benimle çalışmayabilirdi, tariflemeye çalışayım..

Ben eğer, celladına aşık olmuş bir yarım akıllı olsaydım, kesin bilgidir, benimle çalışmazdı..

Eğer benim, istihbarat dünyasındaki kliklerin savaşına memur edilmiş bir kalemim olsaydı, kesin bilgidir, benimle çalışmazdı..

Ben eğer, dün beni içeri tıkanlarla yol arkadaşlığı yapmışlara yalakalık kuyruğuna girseydim, kesin bilgidir, benimle çalışmazdı..

Eğer ben, cezaevine atılırken alkış tutanlarla yol yürümeye kalksaydım, kesin bilgidir, benimle çalışmazdı..

Eğer ben, haksızlığa uğrayıp bedel ödetilirken ve bütün meslek üç maymunu oynarken, arkamda durmuş insanlara, “Senin gibi” hitap edecebilecek bir karakter(!) olsaydım, kesin bilgidir, benimle çalışmazdı..

Dolayısıyla, bu niteliklere sahip olmadığım ve senin deyiminle “ADAM” olduğum için. Çalışmayı tercih etti..

“ADAM”lık senin dilinde bir hakaret ifadesi olabilir.. Bu çok da normal, söyleyeyim..

Ama Meral Akşener için kırmızı çizgi.. Dolayısıyla, üzgünüm, Meral hanımın tercihi bu yönde..

Gelelim diğer kısma..Nedim arkadaş, hakaret amaçlı “BU ADAM” dediğin adam var ya; Senin uğradığın adaletsizlikte, en yakınındakilerden bile farklı olarak, ekranda sesi-sözüyle, gazetede kalemiyle kapı gibi arkanda durdu..

Bu adam var ya bu adam;İçerideyken yaşadığın evlat hasretini, kendi hasreti gibi hissederek dahil oldu o vicdansız serüvene..

Bu adam var ya bu adam; Seni hukuksuzca, ahlaksızca, namusuzca içeri tıkan alçaklarla, dünden beri değil, 25 yıldır mücadele ediyor..

Bu adam var ya bu adam;Seni namusuzca içeri tıkanları alkışlayan, Sana o evlat hasretini yaşatan hukuksuzluğu alkışlayan ve hatta dava görünümlü vicdansızlığın “SAVCISIYIM” diyebilenlerle, evlatlarımız için mücadele etti ve ediyor hala..

Bugün, senin için yanmış yüreğe hakarette hiç zorlanmayan sen ne yapıyorsun?Sana o vicdansızlığı,Sana o hukuksuzluğu,Sana o tezgahı yapanların yanında saf tutup, dar zamanında ardında duranları, hoyratça harcamaya kalkıyorsun, çamur atmaya kalkıyorsun..