Necmettin Erbakan: Yap İşlet Devret istikbalin satılması demek

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 2:17 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 3:18 pm

Eski Başbakan ve eski Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan‘ın 27 yıl önce söylediği sözler yeniden gündem oldu.

Sosyal medyada eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın 27 yıl önce TBMM kürsüsünden söylediği sözler yeniden gündem oldu.

Söz konusu görüntülerde Erbakan ” Görülüyor ki ne özelleştirmeyle ne bu yeni vergi kanunuyla ne de Yap İşlet Devret (YİD). YİD istikbalin satılması demek. 200 liraya aldığı elektiriği 1200 liraya satacaksın. 40 sene boyunca millet 200 liralık elektriğe 1200 lira ödeyecek. Böylece istikbali şimdiden satıp parselleyip eziyoruz… Bu böyle gitmez! Asıl meseleyi milletin gözünden saklıyoruz. Ve bu canavar uçurumdan aşağı ülkeyi yuvarlıyor hala dinozorların önünde hatıra fotoğrafıyla bu iş böyle devam edecek sanıyor.”  ifadelerini kullanıyor.

Yandaşlar Erbakan’ın sözlerini montajladı, orijinal video kısa sürede ortaya çıktı

ERDOĞAN, ERBAKAN HAKKINDA MESAJLAR PAYLAŞMIŞTI

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan son dönemlerinde  AKP aleyhinde açıklamalar yapmasına rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok defa Saadet Partisi ve Necmettin Erbakan  hakkında olumlu mesajlar vermişti ve ” Erbakan Hocamız ” ifadelerini kullanmıştı.

NECMETTİN ERBAKAN ERDOĞAN’A YÜKLENMİŞTİ

Necmettin Erbakan daha öncelerde de Recep Tayyip Erdoğan için “Onları bazı dış güçler buraya getirdi. Şu andaki dünya düzeninin ve ırkçı, siyonist emperyalizmin güçleri. Batılı, siyonist dünya düzenine bilmeden destek oluyorlar. Yaptıklarının çoğu yanlış. Vergiler ve borçlarla siyonistlere para kazandırıyorlar. Erdoğan siyonizmin veznedarı oldu. O benim öğrencimdi; ama şimdi amacımız onu devirmek.” demişti

Karamollaoğlu: Erbakan hocamız hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu