Nebati yıllardır davalık olduğu akrabasından soyadını değiştirmesini istedi

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 9:37 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 9:37 am

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet defalarca yargıya taşındı. Akrabası, Nebati’nin avukatı aracılığıyla soyadını değiştirmesi teklifinde bulunduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile baba tarafından kuzeninin oğlu olan akrabası Kenan Nebati arasında yıllardır süren husumet birçok kez yargıya taşınırken, Kenan Nebati’nin Meclis’e girişine geçmişte yasak getirildi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Bakan Nebati’nin yaşananların ardından avukatı aracılığıyla soyadını değiştirmesi teklifinde bulunduğunu söyleyen Kenan Nebati, “Versinler benim zararımı ben soyadımı değiştiririm. Ama ben soyadımdan memnunum. Eğer rahatsız oluyorsa Bakan kendi soyadını değiştirsin” dedi.

Bakan Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet yaklaşık 15 yıl önceye uzanıyor. Dönemin AK Parti İstanbul Milletvekili olan Nureddin Nebati, 2013 yılında Kenan Nebati’nin Meclis’e girişine dilekçe vererek yasak koydurttu.

Ali Koç’tan Bakan Nebati’ye ziyaret

Kenan Nebati ise TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak Meclis’e giriş yasağının kaldırılmasını talep etti. Nureddin Nebati ise bu dönemde akrabasının Meclis’e girişinin engellenmesi adımını “Nüfuzumu kullanmaya çalışıyor” ifadeleriyle açıkladı.

Bakan Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet bu tarihten sonra yargıya da intikal etti. Kenan Nebati hakkında “dolandırıcılık” suçlamasıyla açılan iki davada Bakan Nebati de müşteki (şikâyetçi) sıfatıyla yer aldı.

Kenan Nebati, iki ayrı davada toplam 7 yıl cezaya çarptırıldı ve hapse girdi.

Kenan Nebati 2018 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Nureddin Nebati hakkında “FETÖ üyesi olduğu” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kenan Nebati’nin Nureddin Nebati hakkındaki suç duyurusu kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla sonuçlandı.

Nureddin Nebati’nin Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından geçmişte Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafı yeniden gündeme geldi. Kenan Nebati’nin sosyal medya hesabından bu fotoğraf “Ekonomi hainlerin elinde Pensilvanya’ya çalışanlara emanet edilmiş” ifadeleriyle paylaşıldı. Bu paylaşımın üzerine Kenan Nebati hakkında “hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kenan Nebati, söz konusu içeriği kendisinin paylaşmadığını söyledi. Mart 2022’de, kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle Kenan Nebati’ye 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Kenan Nebati kararı istinafa taşıdı.

Kenan Nebati, Bakan Nebati’nin kendisinden avukatı aracılığıyla “soyadını değiştirmesini teklif” ettiğini söyledi. Nebati. “Versinler benim zararımı ben soyadımı değiştiririm. Ama ben soyadımdan memnunum. Eğer rahatsız oluyorsa Bakan kendi soyadını değiştirsin” dedi.

HABERİN TAMAMI

Bakan Nebati Mısır yolcusu