Nebati The Economist’e çattı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2022 Cuma 4:27 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 4:27 pm

The Economist dergisinin ‘Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var’ dediği paylaşımına karşılık veren Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Ters giden bir şey yok. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

The Economist’in yayınladığı Türkiye ekonomisiyle ilgili bir podcast’te artan enflasyona rağmen faizin indirilmesi anlatıldı. The Economist sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var: Yükselen enflasyonun ortasında bile ekonomi büyümeye devam ediyor. “İstihbarat” neler olduğunu soruyor” ifadelerini kullandı. Nebati de, paylaşım yayınlandıktan bir hafta sonra kendi Twitter hesabından The Economist’e cevap verdi.

“BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”

Nebati, tweet’inde “İma ettiğiniz gibi ekonomimizde ters giden bir şey yok. Cevap basit: Türkiye Ekonomi Modeli. Enflasyonun belini kırdığımızda hedeflerimize ulaşmamıza engel hiçbir engel kalmayacak. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

AYNI CEVABI KILIÇDAROĞLUNA DA VERMİŞTİ

Nebati, dün de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun EYT ve öğretmenlerle ilgili çıkışına yanıt vererek, “Bizi izlemeye devam edin” demişti.

ÖTV itirafı ortaya çıkan Nebati ‘şaka’ yapmış!