Nebati kendinden emin konuştu: Enflasyonun boynunu kırmış durumdayız!

Yayın tarihi: 21 Aralık 2022 Çarşamba 4:00 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 4:00 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin ilk yılını “başarılı” tamamlandığını savundu. Nebati, “Enflasyonun boynunu kırmış durumdayız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP’nin “Türkiye Ekonomi Modeli”nin ilk yılında “başarılı olduğunu öne sürerken enflasyonuun önümüzdeki yıllarda çok daha belirgin şekilde düşeceğini söyledi.

Asgari ücretliye fakir fukara diyen Nebati bu kez çorba dağıttı

Nebati, “Her ne kadar yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da, aldığımız önlemler ve kaydedilen olumlu gelişmelerle onun da boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağıya kırmış durumdayız” dedi. Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’nin tanıtım programında konuşan Nebati ayrıca, “Türkiye Yüzyılı hedefine emin adımlarla ilerlediğimiz bir süreçteyiz” ifadesini kullandı.

Nebati tespiti yaptı: Tek sorunumuz enflasyon

“ENFLASYONUN BOYNUNU KIRDIK”

Geçen ay baz etkisiyle gerileyen enflasyon hakkında da değerlendirmelerde bulunan Nebati şunları söyledi:

“Her ne kadar yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da, aldığımız önlemler ve kaydedilen olumlu gelişmelerle onun da boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağıya kırmış durumdayız. Küresel enerji fiyatlarındaki normalleşmeyle, önemi İzmir İktisat Kongresi’nde de belirtilen üretimi artırmaya yönelik politikaların uygulanmaya devam edilmesiyle ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte enflasyonun önümüzdeki aylarda da çok daha belirgin şekilde düşeceğini zaten hep birlikte göreceğiz”