Nebati ile görüşen sektör temsilcilerinden vahim haber: Konut fiyatları düşmez

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 7:50 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 7:50 pm

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut fiyatları hakkında “Fiyatlar düşmez. Derdimiz fiyatları düşürmekten ziyade daha fazla artışı engellemek” dedi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete” programı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde konut sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 60 iş insanının katıldığı toplantı, 2 saate yakın sürdü.

”TEMEL KONU ENFLASYONLA MÜCADELE”

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ise temel konunun enflasyonla mücadele olduğunu belirterek, “Burada en temel vurgu beklenti enflasyonunun maliyet enflasyonundan daha yüksek bir seviyeye geldiği konusuydu. Yüzde 69,9’luk nisan enflasyonunun içerisinde yarısından çoğunun beklenti enflasyonu oluştuğunu ifade etti” şeklinde konuştu.

”KONUT FİYATLARI DÜŞMEZ”

Elmas, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair bir soru üzerine, “Fiyatlar düşmez arkadaşlar. Bizim derdimiz fiyatları düşürmekten ziyade daha fazla artışı engellemek, bir stabilite sağlamak. Devlet de özellikle konut sahibi olmayanların konuta erişimine sağlama anlamında bir kredi mekanizması ortaya koydu. Biz de bunu önemsiyoruz. Dolayısıyla biz de üzerimize düşen desteği her anlamda vermeye hazırız” açıklamasında bulundu.

”BAKANIMIZIN HERHANGİ BİR TALEBİ YOKTU”

İhlas Yapı AŞ Genel Müdür Yardımcısı Recai Akdoğan ise Bakan Nebati’nin sektörel sorunlarla yakından ilgilendiğini belirterek, temel problemlere yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğunu söyledi.

Bakan Nebati’nin kendilerinden bir talebi olup olmadığına dair soruya karşılık Akdoğan, “Çok verimli bir toplantıydı. Bakanımızın herhangi bir talebi yoktu bizden. Sadece ne tür önerilerimiz olabileceği konusunda fikirlerimizi sordu. Biz de fikirlerimizi kendilerine aktardık” diye konuştu.

Güldür Güldür’ün o skeci ‘sonunda’ yayınlandı, Nebati’den ilk yorum geldi