Nebati ekonomide pembe tablo çizdi

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 3:50 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 4:11 pm

İş dünyasına seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ekonomide ‘pembe tablo’ çizdi, “Dövizle işlem yapmaktan vazgeçin” çağrısında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun’da iş dünyası ile buluşma etkinliğine katıldı. Nebati, burada yaptığı açıklamada Türkiye’deki ekonomik krizi dünyada yaşanan enflasyon artışına bağladı.

“Sorun ne? Enflasyon. 2018’den beri döviz kurunun oynak olması, yükselmesi enflasyonla birleşince enflasyonun artmasına sebep oldu. Bizi üzüyor mu? Üzüyor, sorun alanı olarak görüyoruz” diyen Nebati, kur artışının sabitlendiğini ifade etti.

Nebati’nin kardeşi şirketi büyüttü! 11 yeni şube açtı

 

‘SORUN NE? ENFLASYON. BİZİ ÜZÜYOR MU? ÜZÜYOR’

Döviz çağrısı da yapan Nebati, dolar ve Euro’nun artışa geçtiği 20 Aralık tarihi öncesini hatırlattı, şunları söyledi:

“Yine akıllılar çıkmıştı. Vatandaşlarımıza ‘bunlara kulak vermeyin’ dedim. Diyenler zarar gördü. Diyenler kimdi aynı güruh. Kur stabil hale geldi, kontrolümüz altında. Tam bu ülkenin beklediği, öngörülebilir bir durumdayız. Çözüldü mü bu iş, çözüldü. Sorun ne? Enflasyon. 2018’den beri döviz kurunun oynak olması, yükselmesi enflasyonla birleşince enflasyonun artmasına sebep oldu. Bizi üzüyor mu? Üzüyor, sorun alanı olarak görüyoruz.”

‘DÖVİZ KURLARI KONTROLÜMÜZ ALTINDA’

Döviz kurları kontrolümüz altında… Borsa İstanbul rekor kırıyor, rekorlarını da her güne egale ediyor. Büyümede öncü göstergeler birinci çeyrekte de aynı performansla yoluna devam ettiğini gösteriyor. İşsizliği inşallah tek haneye indirmiş olacağız. Hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz.

Bu yıl turist sayısındaki artış ve gelir artışı devam edecek. Alternatif pazarlardan Rusya’dan gelecek turist eksikliğini gidereceğiz.

AKP kulislerinde Bakan Nebati tartışması

‘DÖVİZLE İŞLEM YAPMAKTAN VAZGEÇİN’

Yatırımlara devam, çok ucuz kredi veriyoruz. Verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu kredilerle amacımız belli; TL’ye güvenin, TL ile işlem yapın. Bu ülke TL’ye güveni yakalayan bir sürece girdi. Bundan sonra döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin. 2023’e farklı bir havayla gireceğiz.

‘YETER Kİ YATIRIM YAPIN’

Bizim yatırım yapılacak imkanlarımız sınırsız, yeter ki yatırım yapın. Bizim için çok önemli bir yıl. 2023’te bu kredilerin hızlı şekilde döndüğünü göreceğiz. 2023’te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceğiz, TOGG’un denemesini yaptık, Akkuyu’nun ilk ünitesi açılacak. 2023’ü biz 2023’ün ruhuna layık şekilde karşılayacağız.

‘GIDA FİYATLARI ANLIK TAKİP EDİLECEK’

Gıda konusunda ürün takibinin anlık olarak yapılmasına yönelik yeni bir dijital sistem kurulmasına karar verdik, bu sistem sayesinde fiyatların aşırı bir şekilde şişirilmesi, beklentiler oluşturulması, stokçuluk gibi her türlü eylemin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.

Nebati: Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı, o kadar güzel ki…

Nebati ile yardımcısı ters düştü: Kasım mı, aralık mı?