Nebati, Albayrak’ın yolunda!

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 12:37 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 12:41 pm

Türk Lirası’nda tarihi bir erime yaşanıyor. 20 TL’ye dayanan dolar, müdahalelerle 14 TL bandına indirildi. Zaman zaman artan kuru dengelemek için yeni müdahaleler yapılırken, Bakan Nebati’nin konuyla ilgili açıklamaları Berat Albayrak’ı hatırlatıyor.

AKP ekonomide bütün olumsuz göstergelere rağmen ekonomistleri dinlemeyip, yanlış politikalara devam etti, TL’de tarihi değer kaybı yaşandı. Uygulanan yanlış politikaları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün çıktığı bir yayında itiraf etti. Nebati, “Zaten Türk Lirası en zayıf durumda. Gideceği bir yer yok. Vatandaş rahat etsin, rahat olsun” dedi.

ALBAYRAK: 9-10 TL OLACAK

Yeni bakan Nebati’nin bu açıklamaları AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı hatırlattı. Albayrak  da dolar, TL karşısında yükseldiğinde ekran karşısına çıkıp şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan, niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15’ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. E, ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsa da şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kâr etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz.”

NEBATİ: 20-30 TL OLACAK DİYE BEKLİYORLAR

Albayrak’ın açıklamalarının bir benzerini dün Nebati yaptı. Nebati, “Hazine’ye olan etkisini söylüyorlar; etkisi çok düşük. Niye çok düşük? Dolar kuru için bunlar bekliyorlar 20, 25, 30 TL olacak diyorlar. Niye olsun?” dedi.

Nebati, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin bir yıllık sistem olduğunu belirterek sistemin devam edeceğini açıkladı. Nebati, Türk Lirası’nın zayıf durumda olduğunu belirterek, TL’nin daha da düşmesinin, doların 25-30 lira olmasının mümkün olmadığını belirtip, “Vatandaşımız rahat olsun ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati itiraf etti! “Türk Lirası en zayıf durumunda”