Nazilli’de hastaneye uzanan uyuşturucu skandalı! Biri doktor 9 kişi gözaltında

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 3:34 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 3:37 pm

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaçları madde bağımlılarına usulsüz şekilde sattıkları tespit edilen doktor, eczacı ve hastane çalışanlarına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktor, hastane çalışanı ve eczacıların bulunduğu bir grubun, yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçları uyuşturucu kullanıcılarına usulsüz şekilde sattıkları iddiası üzerine harekete geçti.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Ekipler, çalışma kapsamında belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, bir eczacı ile Nazilli Devlet Hastanesinde görevli doktorun da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İlçede yankı uyandıran olayla ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından paylaşılan bilgiler ihbar olarak kabul edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında; Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kırmızı/yeşil reçeteye tabi ilaçları gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarına reçete ederek eczane üzerinden teminen piyasaya sürmek ve uyuşturucu kullanıcılarına satmak fiilini teşekkül halinde işledikleri tespit edilen 9 şüpheliye yönelik 05/01/2024 günü saat 08:00’da Nazilli İlçesinde eş zamanlı operasyon yapılmış, şüpheliler R.Ü.G, B.T, İ.K, Ş.K, V.G, M.G, C.D.,G.Ö., H.C. isimli şahıslar yakalanmış olup, yakalanan 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Suç organizasyonun içinde kamu görevlisi 1 Doktor, 2 Eczacı Kalfası ve 2 hastane işçisi bulunmaktadır. Soruşturma sürecinde ve yapılan eş zamanlı operasyon aşamasında bazı reçete ve dijital materyaller ele geçirilmiştir. Soruşturma titizlikle yürütülmekte olup, gerekmesi halinde gelişen durumlardan bilahare bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Uyuşturucuyla mücadele derneği müdürüne uyuşturucu ticareti yapmaktan ceza

Kaynak: TELE1