Nazareth grubunun kurucusu ve gitaristi yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 1:20 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 1:28 am

Rock müzik tarihinin önemli gruplarından olan Nazareth’in kurucularından gitarist Manuel Manny Charlyon 80 yaşında hayatını kaybetti. 

İskoç Hard Rock grubu  Nazareth grubunun kurucu üyelerinden gitarist Manuel Manny Charlton, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Charlton’un ölüm haberi, torunu Jamie tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Charlton, grupla 1968-1990 yıllarında çaldı. Grubun en çok ses getiren albümü “Hair of the Dog”un prodüktörlüğünü de yapan Charlton, grubun “Broken Down Angel”, “Bad Bad Boy”, “Hair Of The Dog” ve “Love Hurts” gibi hitlerine de imza attı.

Gitarist gruptan ayrıldıktan sonra ise 14 solo albüm yaptı.

GUNS N’ ROSES’IN PRODÜKTÖRLERİNDENDİ

Charlton, Guns N’ Roses’ın (GNR) Appatite For Destruction albümü için de yapımcı olarak ilk düşünülen isimlerdendi. GNR’nin vokalisti Axl Rose, Nazereth’ten Dan McCafferty’ın favori vokalisti olması ve Hair Of the Dog albümünün yapımcısı ile çalışmak istemesi sonucu, Charlton albümdeki birkaç parçanın prodüksiyonunu yaptı.

Sözcü’nün aktardığına göre; ancak Nazareth’in yoğun programı nedeniyle işi yarım bırakmak zorunda kaldı. Charlton’un üzerinde çalıştığı parçalar, GNR’nin 1988’deki “Appetite For Destruction” box setinde yer alıyor.

Nazareth, bu yıl “Surviving the Law” isimli yeni bir albüm çıkardı. Grup dünya genelinde 20 milyonun üzerinde albüm sattı.

Godfather’ın Sonny Corleone’si James Caan yaşamını yitirdi