NATO, Kosova için “Hazırız” dedi!

Yayın tarihi: 25 Eylül 2023 Pazartesi 12:08 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2023 Pazartesi 12:25 pm

Kosova‘da bir polis memurunun hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası NATO Barış Gücü olan KFOR den açıklama geldi. KFOR, “Birlikleri gerektiğinde müdahale etmek üzere bölgede hazır beklemektedir” ifadelerine yer verdi.

Kosova’nın kuzeyindeki İzveçan bölgesinde Kosova polisiyle sırp grubun çatışması sonucu, Kosovalı polis memuru Afrim Bunjaku hayatını kaybetti. Kosova Başbakanı Albin Kurti saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kuzeydeki cinayet ve şiddet, plakasız zırhlı araçlar içindeki bu silahlı ve organize profesyonel güçler tarafından işleniyor. Tekrar ifade edeyim, bu terörist saldırıları sıradan Kosovalı Sırp vatandaşları değil, Sırp devletinin desteklediği birlikler gerçekleştiriyor” dedi. Kosova Polisi, saldırganlardan ikisinin yakalandığını ve gözaltına alındığını, 3 saldırganın ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

NATO DURUMU İZLİYOR

NATO önderliğinde kurulan çok uluslu barış günü KFOR’dan yapılan açıklamada, durumun yakından takip edildiği ve birliklerin hazır bekletildiği ifade edildi. Açıklamada, “KFOR durumu yakından izlemeye devam etmektedir ve KFOR birlikleri gerektiğinde müdahale etmek üzere bölgede hazır beklemektedir. KFOR Komutanı, AB, Sırp Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ve Kosova’daki Kurumlar da dahil olmak üzere tüm uluslararası paydaşlarla yakın ve sürekli temas halindedir. Bir çözüm bulunması için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. NATO liderliğindeki KFOR misyonu Kosova Polisine yönelik saldırıyı şiddetle kınamakta ve hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine en derin taziyelerini iletmektedir” denildi.

Sırbistan ve Kosova savaşın eşiğinde! NATO: Acil durdurun