Nasuh Mahruki belediye başkanlığı için aday adayı oldu

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 7:10 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 7:10 pm

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı oldu.

Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) eski Başkanı Nasuh Mahruki, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olduğunu duyurdu.

Mahruki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Beşiktaşlılar,

Ben Ali Nasuh Mahruki, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde, Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayıyım.

200 yılı aşkın İstanbul’da, 60 yılı aşkındır da Beşiktaş’ta yaşayan, devlete, millete üst düzeyde hizmet etmiş köklü bir aileden geliyorum. Büyükbabamdan çocuklarıma 4 kuşaktır da Beşiktaş’lıyız.

Garanti Bankası’nın kurucularından olan büyükbabamın bizzat kurduğu, uzun yıllar Garanti Mahallesi olarak anılan, şimdilerde Etiler mahallesiyle birleşen mahallede, aynı zamanda Cumhuriyet’in ilk İnşaat Mühendislerinden de olan büyükbabamın bizzat yaptığı ve vefatına kadar yaşadığı evde yaşıyorum ailemle.

Türk Bayrağı’nı dünyanın en yüksek zirvesine çıkaran, 8850 metrelik Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman dağcıyım. Türkiye’nin tamamen gönüllülerden oluşan ve her şart altında çalışabilecek ilk organize arama kurtarma takımı AKUT’un kurucularındanım ve siyasi baskıyla başkanlıktan zorla istifa ettirilene kadar, 20 yılı aşkın bizzat yönettim.

Afet risklerine, sellere ve depremlere karşı bütün önlemleri alacağız, hazırlıkları yapacağız, halkı bilinçlendirecek, gönüllüleri örgütleyeceğiz ve Beşiktaş’ımızı mutlaka afet dirençli bir ilçe yapacağız çünkü bu bir ölüm kalım meselesidir, şakaya da gelmez, ertelemeye de.

Çocukluğumdan itibaren hep açık alanlarla, bahçeyle, doğayla büyüdüm Etiler’de. Çocuklarımız daha çok yeşile, toprağa, açık alana erişebilsin, doğanın iyileştirici ve koruyucu gücünden daha çok faydalanabilsin diye yeşil alanlarımızı ve parklarımızı çoğaltacağız, bakımlı ve güvenli halde tutacağız.

Ben bir hayvan severim, doğduğumda babamın köpeği vardı, bahçemizde her zaman köpeğimiz, bazen köpeklerimiz oldu. Çocukluğumdan itibaren tavuk, keklik, tavşan, hamster, beyaz fare, kertenkele, balık, kirpi, kaplumbağa, su kaplumbağası gibi pek çok hayvan besledim. Benim gibi hayvan sever Beşiktaşlılarla, sokak hayvanlarımızın sayılarını kontrol altına alacağız, yaşam koşullarını iyileştireceğiz ve kendilerine de, insanlara da zarar vermeyecekleri koşulları sağlamayı başaracağız.

Evimizde büyük bir kütüphane var ve ben iyi bir okurum, aynı zamanda bir yazarım, 7 kitap ve sayısız makale, köşe yazısı yazdım. Gençlerimiz daha çok kitap okusun, kitapla zenginleşsin, kitapla büyüsün, kitaba erişimleri kolay olsun diye mahalle kütüphaneleri kuracağız Beşiktaş’ta.

İçimdeki cevheri hobilerimle keşfettim ve hobilerimi işime çevirerek hobilerimle yaşadım, geçimimi sağladım. O yüzden işlerim bana hiç iş gibi gelmedi. Gençlerimizi yeni, farklı ilgi alanlarına yönlendireceğiz ve hobilerini gerçekleştirecek güvenli alanlar üreteceğiz Beşiktaş’ta ki, içlerindeki cevheri keşfetsinler ve çok yönlü, çok kabiliyetli insanlar olarak yetişsinler.

Milli sporcu, profesyonel dağcıyım ve bir performans sporcusuyum. Dağcılık ve spor, uzun yıllar hayatımın ayrılmaz bir parçası oldu. Gençlerimizin çeşitli spor dallarına erişimlerini kaliteli ve güvenli alanlarla, spor salonlarıyla kolaylaştıracağız ve nitelikli eğitmenlerle, uzmanlarla geliştireceğiz. Beşiktaş’ın büyük şansı Beşiktaş Jimnastik Kulübüyle daha fazla iş birliği içinde olacağız.

Daha sonra profesyonel kariyerime dönüşecek hobilerime başlama fırsatını üniversitede yakaladım. Beşiktaş bilim yuvası üniversiteler açısından da çok zengin. Üniversitelerimizle çok yakın iş birliği içinde olacağız, Beşiktaş ve Beşiktaşlılar için ortak projeler üreteceğiz.

Yaşlılarımız velinimetimizdir. Beşiktaş yaşlı nüfusu büyük bir ilçe, Beşiktaş’ta yetkin ve donanımlı hastanelerimizolmalı. Yaşlılarımız için sosyal alanları, sosyal faaliyetleri, sağlık ve bakım hizmetlerini geliştireceğiz.

İlçenin mevcut planlarının elverdiği ölçüde, engelli komşularımızın daha çok yere, daha güvenli ve daha kolay erişimleri için konunun uzmanlarıyla birlikte ne gerekiyorsa yapacağız.

Çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere ve herkese, her bir grubun beklenti ve ihtiyaçlarına ayrı ayrı sahip çıkacağız ve mutlaka hepsinin Beşiktaş’taki yaşam standartlarını geliştireceğiz.

Değerli Beşiktaşlı hemşerilerim, tutamayacağım söz vermem ve verdiğim sözü tutarım.

Beşiktaş Belediye Başkanlığımda, herkesin hakkını alacağını, hiç kimsenin hakkından fazlasını alamayacağını, adaletli, eşitlikçi, özgür, açık ve şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla, yönetişimle, danışma ve istişare kültürüyle çalışacağıma ve Beşiktaş için olabilecek en iyi ekibi oluşturacağıma söz veriyorum.

İstanbul’un göz bebeği, Boğaziçi’nin tarihi incisi, güzeller güzeli Beşiktaş’ımıza sizlerle birlikte hizmet etmek için sabırsızlanıyorum.

Değerli Beşiktaşlı komşularım, sizleri, Beşiktaşlılık Ruhunu ayağa kaldırarak, hep birlikte Beşiktaş’ımıza sahip çıkmaya, tüm sorunlarını birlikte çözmeye ve Beşiktaş’ımızı zirveye çıkarmaya davet ediyorum.

Ali Nasuh Mahruki”

Fikri Sağlar büyükşehir belediye başkan aday adayı oldu

Kaynak: TELE1