Fikri Sağlar büyükşehir belediye başkan aday adayı oldu

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 7:04 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 7:04 pm

Eski Kültür Bakanı, Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi ve eski CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu.

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir görüşme gerçekleştiren Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Sözcü’ye konuşan Sağlar “Mersin’den çok yoğun talep geldi ve adaylık başvurusunu yaptım. Mersin çok önemli bir kent. Türkiye ‘nin geleceği için de farklı ve etkili bir kent olmalı. HEDEP ve İYİ Parti’nin Mersin’de aday çıkarması CHP’yi de etkileyecek. Bu nedenle bütün kesimlerden oy alabilecek bir adaya ihtiyaç var ve amaç herkesi kucaklamak olmalı” dedi.

Yaklaşık 40 yıldır siyasette bulunan Fikri Sağlar, Halkçı Parti, SHP ve CHP’den 4 dönem Milletvekilliği yaptı. Eski TBMM Susurluk Komisyonu üyesi de olan Sağlar, koalisyon hükümetlerinde Kültür Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi de olan Sağlar Türkiye’deki derin ilişkiler ve Susurluk kazasını ele alan ve Kanal D’de yayınlanan “Kod Adı Susurluk” adlı bir TV dizisinin yapımcılığını da üstlenmişti.

Kaynak: TELE1