NASA Mars projesi için yeni deneyler yapacak

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 13 Mart 2021 Cumartesi 8:14 am

ABD’nin Ulusal Uzay Ajansı olan NASA Mars gezegeninden sürpriz ses kayıtları iletiyor. Bildiğiniz üzere tüm dünya şu an buna kilitlendi ve gelen her haber büyük sevinç yaratıyor.

NASA Mars gezegeninden düzenli olarak görüntü ve ses kayıtları iletiyor. Böylece insanların yaptıkları çalışmalara daha fazla ilgi duymasını sağlamak istiyor. Perseverance isimli son uzay aracını gönderdikten sonra bu uzay ajansı büyük ilgi çekmişti. Şimdi ise çok daha fazlası gelmeye başladı.

Sosyal medyada bir süre gündem olan Mars ile ilgili görüntü ve ses kayıtları bu günlerde daha da netleşiyor. Şimdi ise gezegende başlayan rüzgarların nasıl bir sese sahip olduğu paylaşıldı. Rüzgar sesinin çok net bir şekilde duyulduğu bu kayıtta insanın tüyleri diken diken oluyor.

NASA tarafından uzaya gönderilen Mars aracı yeni projelerle çalışmaya devam edecek. Uzay Ajansı’nın mühendisleri tarafından şimdilerde oldukça zorlu bir çalışma yürütülüyor. Bu yeni çalışmalar sonucunda kayaç türlerinin bile hangi elementlerden oluştuğu bulunabilecek.

NASA Mars

NASA tarafından geliştirilen bir sisteme göre kayaçlara lazer dalgaları gönderilecek. Bu dalgaların ses analizleri yapılacak. Kayaç türlerinin anlaşılabilmesi için ses analizlerinin çok net bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Böylece kayaçların tüm yapısı rahatlıkla görülebilir.

NASA Mars görevinde 23 yıllık işlemci kullanmış!

Şimdilik bu tür donanımlar kullanılıyor. Ancak ilerleyen dönemlerde helikopter bile tercih edilebilecek. Bildiğiniz üzere NASA oldukça donanımlı bir helikopteri buraya göndermişti. Uygun hava sahası oluşturulduktan sonra NASA diğer donanımlarını çalıştırmaya devam edecek. Peki sizin bu proje ile ilgili beklentileriniz neler?