NASA, Artemis programıyla Ay’a dönüşünü erteliyor

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 3:46 pm

Nasa son dönemlerde bir çok yenilik ile gündeme geldi ancak şimdi bu yeniliklerden biri için engel oluşmuş gibi görünüyor.

Uzay ajansı Yöneticisi Bill Nelson gazetecilere yaptığı açıklamada, “Artemis ekiplerine ilk kez yapılan geliştirmeler, operasyon ve entegrasyonla ilgili zorlukların üstesinden gelmeleri için daha fazla zaman vermek için Artemis 2 ve 3’e daha fazla zaman vereceğiz” dedi.

Bu nedenle, Kasım 2024’te fırlatılması planlanan Artemis 2’nin şu anda Eylül 2025’i hedef alıyor. Bu dört kişilik görev, mürettebatsız Artemis 1’e benzer şekilde Ay’ın etrafında uçacak. Artemis 3’e gelince, İnsanları 1972’den bu yana ilk kez ay yüzeyine geri götürecek olan bu projenin Eylül 2026’da yapılması hedefleniyor, bu da dokuz aylık bir gecikmeye işaret ediyor.

NASA

NASA’nın şimdilik duyurduğu tek gecikme bunlar. Nelson, “Artemis 4 Eylül 2028’e kadar yolunda ilerliyor” dedi. Bu görev, aya inişin yanı sıra, ay yörüngesinde yer alması planlanan bir uzay istasyonu olan Lunar Gateway’e bir habitat modülünün teslimatını da işaret edecek. Uzay ajansı son dönemlerde bir çok güncelleme ile gündeme geldi ve son yıllarda galaksi hakkında bildiklerimizi arttırmaya da yardım ettiler. Bu sebeple daha fazla çalışmanın gelmesi de şaşırtıcı değil. Bu kapsamda uzay ajansı çalışmalarına hız kesmeden devam edecek de denebilir.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme

Kaynak: TELE1