Naci Görür’den ‘yüz il bin ilçe’ projesine tepki! ‘Prim verme ey halkım’

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 1:47 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 1:47 pm

Prof. Dr. Naci Görür, MHP lideri Bahçeli’nin yeniden gündeme getirdiği iktidarın da üzerinde çalıştığı ‘yüz il bin ilçe‘ kampanyasına tepki gösterdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden gündeme getirdiği, iktidarın da üzerinde çalıştığı ‘ ‘yüz il bin ilçe’ projesine tepki göstererek “Daha fazla kent daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi?” dedi.

Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “100 il bin ilçe olalım diye bir muhalefet partisi kampanya yapıyor, İktidarın da onu desteklediği söyleniyor. Daha yeni 50 binden fazla insanımızın bir gecede yok edildiği bir deprem ülkesinde neden “Tüm kentlerimizin deprem dirençli olmasını istiyoruz” diye bir hareket başlatılmıyor? Daha fazla kent daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi? Buna prim verme ey halkım! ‘Depremde insanımız ölmesin’i talep et” dedi.

İşte seçime kadar il olması beklenen 12 ilçe!

BAHÇELİ YENİDEN GÜNDEME GETİRMİŞ, AKP ELE ALMIŞTI

Partisinin yeni yasama dönemi ilk grup toplantısında açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, Mayıs 2022’de yaptığı konuşmada da benzer mesajlar vermişti. Bahçeli, “Biz il sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye’yi hedefliyoruz” sözlerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla “100 il, bin ilçe” açıklamasını yapması AKP tarafından anlamlı bulundu. Konuya ilişkin bir çalışma gerçekleştiren AKP, ‘Yerel Yönetimler Yasası’nı ele alırken ‘100 il, bin ilçe’ konusu üzerinde de mesai harcadı. Seçim yoğunluğu nedeniyle konuya ilişkin bir olgunlaşma gerçekleşemedi. Süreç, il ve ilçe olmak isteyen şehirlerin beklentilerini boşa çıkarmadan küskünlük oluşturmamak için seçim sonrasına bırakıldı.

Bahçeli sinyali verdi! İşte il olmaya aday ilçelerin listesi