Naci Görür’den Sivas depremi yorumu

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 9:30 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 9:31 pm

Prof. Dr. Naci Görür, Sivas’ın Gürün ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmede bulundu. Depremin görece küçük bir fay üzerinde oluştuğunu söyleyen Görür, “Büyük endişe kaynağı değil” dedi.

AFAD’ın aktardığı bilgiye göre, Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece saat 01.27 sularında merkez üssü Sivas’ın Gürün ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 5.33 kilometre derinlikte olan deprem nedeniyle ilçede kısa süreli panik yaşandı.

“BÜYÜK ENDİŞE KAYNAĞI DEĞİL”

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sivas’taki depremi değerlendirdi. Görür “Külahlı-Gürün/Sivas’da 4,5 deprem. Bu deprem Yakapınar-Göksun Fayı yakınlarında bu faya KB-GD yönünde ve dik olarak yaklaşan görece küçük bir fay üzerinde oluştu. Büyük endişe kaynağı değil, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Depremin ardından Sivas Valiliği sosyal medya hesabından yazılı bir açıklamada “İlimiz Gürün ilçesinde 4.4 büyüklüğünde meydana gelen AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Naci Görür, Sivas depremi, gürün deprem

Sivas’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

Kaynak: TELE1