Naci Görür’den “O bizim Celal’den iyidir” diyen İlber Ortaylı’ya yanıt

Yayın tarihi: 2 Mart 2023 Perşembe 8:27 am - Güncelleme: 2 Mart 2023 Perşembe 11:05 am

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın canlı yayın esnasında, hakkında “O bizim Celal’den daha iyidir” dediği Naci Görür’den yanıt geldi. Ortaylı’ya teşekkür eden Görür, “Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur” dedi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, konuk olduğu tv100’deki ‘Az Önce Konuştum’ programında yakın arkadaşı yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör’le ilgili söyledikleri gündeme damga vurdu.
Programı bitirmeden önce, Candaş Tolga Işık, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile birlikte yaptıkları “Sesimi Duyan Var mı?” programını hatırlattı. Naci Görür’ün Kahramanmaraş depremini önceden bildiğini hatırlatan İlber Ortaylı, programın bittiğini sanarak, Celal Şengör’ü kastedip Naci Görür için “O bizim Celal’den daha iyidir.” dedi

“CELAL ŞENGÖR’LE KIYASLANMAK BENİ ONORE ETTİ”

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medyada gündem olan bu görüntülere Twitter hesabı aracılığıyla yanıt verdi. Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, dün TV100’de Candaş Tolga’nın programının kapanışında sayın İlber Ortaylı hocamın hakkımda söylediği güzel sözler için teşekkür ederim. Ülkemizin yetiştirdiği ender yerbilimcilerden sayın Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur. Sevgiyle”

İlber Ortaylı ikinci kez yakalandı! “Bizim Celal’den daha iyi”