Naci Görür’den 18 il için gözyaşlarıyla deprem uyarısı: Kaderleri Maraş, Hatay gibi olacak

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 11:54 am - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 12:48 pm

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı bir YouTube yayınında fay hattı geçen 18 ili sayarak uyardı. Gözyaşlarını tutamayan Görür “Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak” dedi.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler Türkiye’deki fay hatlarını yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir sosyal medya programında Hatay ve Kahramanmaraş dışında 16 ilin fay hattı üzerinde kurulu olduğunu hatırlatarak uyarıda bulundu. Görür, 6 Şubat Kahramanmaraş depremindeki bir anısını anlatarak gözyaşlarına boğuldu.

Deprem uzmanı Naci Görür, 16 ilin ve çok sayıda ilçenin fay hatları üzerinde yaşadığını belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, KAFA TV’de yayınlanan Merkez Üssü programında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Marmara’da üç dakikada iki deprem! İstanbul’da da hissedildi

‘KADERLERİ MARAŞ VE HATAY GİBİ OLACAK’

Prof. Dr. Görür, bu illerin altından geçen fayların 7 ve üzerinde deprem üretebileceğinin altını çizdi. Bizzat fay üzerindeki kentleri sıralayan Görür, “Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak.” dedi.

Görür, fay hattı üzerindeki illerin Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari olduğunu açıkladı ve bu iller için “Orada tedbir alınmazsa ve büyük deprem olursa zarar anormal derecede fazla olur” ifadelerine yer verdi.

‘O SABAH BEN 4-5 SAAT AĞLADIM’

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde bir kişinin kendisini görüntülü arayarak yardım istediğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, o anları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Görür, o anısını şu sözlerle anlattı:

“Gazeteciler çok anormal bir şey olmazsa uygunsuz saatte aramazlar. Telefonum çalarsa Allah korusun ya çocuklarımda bir terslik vardır ya da deprem olmuştur. Telefonum çaldı, uykusuzum; baktım beni görüntülü arıyorlar. Açtım bir kadın gördüm, saç baş nedir anlamadım. Yanında bir de kız çocuğu var. O kadın ‘Hocam bizi kurtar” diyor. yani düşünün o sabah ben mübalasız 4-5 saat ağladım.’ ”

Marmara’da üç dakikada iki deprem! İstanbul’da da hissedildi

Kaynak: TELE1