Naci Görür ‘halkı korkutuyorsun’ yorumlarına geçen sene yaptığı uyarıyı hatırlattı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 10:39 am - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 10:39 am

Yer bilimci Naci Görür, İstanbul’da beklenen depreme dair yaptığı uyarılara gelen ‘halkı tedirgin ediyor’ yorumlarına tepki gösterdi. Görür, geçen sene yaptığı uyarıyı hatırlatarak “Utanmıyor musunuz?” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin uğrattığı tahribatın etkisi sürerken uzmanların olası büyük Marmara ve İstanbul depremine yönelik uyarıları devam ediyor.

Sosyal medya hesabından sık sık uyarılarda bulunun ve dirençli kentler çağrısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Niye deprem diye halkı tedirgin ediyorsun” yorumlarına sert tepki gösterdi.

‘UTANMIYOR MUSUNUZ?’

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında 6 Şubat depremlerinden bir ay önce katıldığı bir programda yaptığı uyarının videosunu paylaştı. Görür, ardından şu paylaşımına şöyle devam etti:

“Bu son gönderiyi Ocak 2023’de yani depremden önce yapmışım. Şimdi kimi insanlar niye deprem diye halkı tedirgin ediyorsun diyorlar. Ne kafası bunlar” ifadelerini kullandı. Ocak 2023’de Aslı Şafak ile yaptığım bu konuşmadan kısa bir süre sonra 50 binden fazla insanımız öldü. Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?”

GÖRÜR NE DEMİŞTİ?

Görür Ocak 2023’ü hatırlattığı uyarısında “Yarın uyandığımızda yüzlerce binlerce insanımız ölmüş olabilir. Millet olarak herhangi bir yerde ölümü bekler duruma geldik. ‘Bu işin şakası yok. Deprem lafı sevimsiz, konuşmayalım, korkuyoruz…’ Asıl deprem olduğu zaman yıkılmaktan korkmaz lazım. Bu işi umursamazlık edemeyiz. İstanbul’da beklediğimiz deprem olduğu zaman bizim düşünemeyeceğimiz boyutta insanımızın hayatı tehlikeye giriyor.” demişti.

Naci Görür telefonlardaki erken uyarı sistemine dikkat çekti: Depremden daha fazla zarar verirsiniz

Kaynak: HABER MERKEZİ