Müzisyenler deprem felaketinin 75’inci gününde Antakya sokaklarını şarkılarla inletti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2023 Cumartesi 8:04 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2023 Cumartesi 8:05 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay’da müzisyenler ve depremzedeler şarkı söyleyerek kentin sokaklarında yürüdü.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’ın merkez ilçesi Anktakya’da müzisyenler, müzik yaparak yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında “Mamak Türküsü” ve “Uğurlama” olmak üzere birçok şarkıyı seslendiren müzisyenler, yürüyüşlerini Uğur Mumcu Parkı’nda noktaladı.

“TARİHİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ”

Müzisyen Ümran Büyük, etkinliklerinin ardından yaptığı açıklamada, “Antakya çok köklü bir tarihe sahip bir şehir ve maalesef çok olumsuz bir süreç yaşıyoruz. Burada sanatçılar olarak şairler, yazarlar, tiyatrocular, müzisyenler olarak bu şehrin yeniden kurulmasında biz de varız diyoruz ve her aşamasında yer alacağız, Antakya’yı bırakmayacağız. Tarihimizi, kimliğimizi, kültürümüzü yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

“ACININ EN İYİ DİLİ SANAT İÇİN BU YÜRÜYÜŞE KATILDIM”

İstanbul’dan geldiğini ve yaklaşık 50 gündür Antakya’da olduğu belirten müzisyen Serkan Zengin, “Buraya dair herkesin bir derdi var, benim de öyle. İstanbul’dan geldim buraya ve uzun süredir buradayım, yaklaşık 50 günlük bir sürecim var. Bizim belki de biraz acılarla buluşma ve bunu ifade etme aracımız şarkılar, türküler, ağıtlar. Kısaca bunun için. Biraz hem kendi duygumu ifade etme aracı bulduğum için hem buradaki dayanışmayı çok kuvvetli bulduğum için hem de acının en iyi dilinin sanat olduğu için bu yürüyüşe katılıyorum” diye konuştu.

Müzisyenler, Uğur Mumcu Parkı’nda şiir okuyarak şarkı söylediler. Yurttaş Doluna Aker, burada ünlü şair Bertolt Brecht’in “Yeryüzünde Bana Biçilen Zaman” isimli şiirini oku.

TİP adayı Can Atalay’dan eski Hatay Valisi ve İl Sağlık Müdürü hakkında suç duyurusu