Müthiş ekonomi yönetimi! Akit önerdi gündeme aldılar

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 10:19 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 11:05 am

Yeni Akit “Taban-tavan fiyat bu oyunu bozar” başlıklı haberinde ‘muhalefetle işbirliği içindeki stokçuların ürünleri depolattığını’ öne sürdü ve bazı ürünlerde taban fiyat’ istedi. AKP öneriyi gündeme aldı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen gerici Yeni Akit gazetesi dünkü (6 Nisan) “Taban-tavan fiyat bu oyunu bozar” başlıklı haberinde “muhalefet partileri tarafından desteklenen ‘stokçuların’ Erdoğan’ı zora sokmak için ürünleri bilerek çürüttüğünü” iddia etti.

Haberde araştırmacı-yazar olarak sunulan İdris Ortakkaya’nın “İşbirliği içindeki muhalefet ve stokçular, vatandaş ile iktidarı karşı karşıya getirmenin derdinde. Hedefleri ise Erdoğan’ı iktidardan devirmek.
Bu maksatla çeteleşen stokçu ahlaksızlara hem ürünleri depolatıyorlar hem de çürüyen ürünlerinin zararını karşılıyorlar” görüşlerine yer verildi.

İşte gerçek enflasyon!

Bu manşete yansıyan ‘fikir’ her an uygulamaya da girebilir. CNN Türk’ün haberine göre un, yağ, şeker, bakliyat, bebek bezi, temizlik maddeleri gibi ürünlerde yıl sonuna kadar fiyatların sabitlenmesi gündeme gelebilir. Buna göre enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek.

Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek.

‘LİSTE ERDOĞAN’A SUNULDU’

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi de önerinin Erdoğan’a sunulduğunu yazdı. Habere göre toplamda 20-25 ürünün fiyatı yılsonuna kadar sabitlenecek. Arada fark devlet tarafından sübvanse edilecek.

      AKİT’İN O HABERİ…