Mustafa Sarıgül: “Canan Başkan’ın moralini bozacak olaylardan kaçınmak lazım”

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 9:40 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi 10:42 pm

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2019 yerel seçimlerindeki başarıdaki olumlu etkisini hatırlatarak moralini bozacak olaylardan kaçınmak gerektiğini söyledi.

CHP Erzincan Milletvekili ve Türkiye Değişim Partisi(TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın TELE1 ekranlarında sunduğu Fikir Kulübü programına katıldı.

Mustafa Sarıgül, TDP’nin 23 Haziran Cuma günü MYK toplantısını yaparak CHP’ye katılma sürecini sonlandıracağını açıkladı.

Sarıgül şunları söyledi:

“Şunu gördük ki küçük partilerin başarılı olma şansı yok. Gün ayrışma günü değil, gün gerçekten birleşme günü. Aynı fikirlerde, aynı görüşlerde olan partilerin birleşmesi lazım. Biz o süreci bu hafta inşallah tamamlayacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partili arkadaşlarımıza Cumhuriyet Halk Partimizin kapılarını açtı. Hep birlikte siyaset yapalım çağrısında bulundu. Tam bir anlayış birliği ve dayanışma içerisinde Genel Başkanımız’ın etrafında kenetleneceğiz. Türkiye Değişim Partisi, Cuma günü kendi toplantısını yaparak Cumhuriyet Halk Partimizle birleşiyor. Biz bu konuyla ilgili MYK kararlarımızı aldık. Cumhuriyet Halk Partimizin MYK ve Parti Meclisi de bu kararı onaylayacak. Bu birleşme böylelikle sağlanacak.”

BÜLENT ECEVİT’İ HATIRLATTI: YAPILMASI GEREKEN KILIÇDAROĞLU’NUN ETRAFINDA KENETLENMEKTİR

Mustafa Sarıgül, Bülent Ecevit’in kazanıp genel başkan olduğu ve 1974 Genel Seçimi’nde CHP’yi iktidara taşıdığı 1973 Kurultayı’nı hatırlattı ve yapılması gerekenin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında kenetlenmek olduğunu söyledi.

Sarıgül şunları söyledi:

“Bugün sayın Bülent Kuşoğlu, muhteşem, kendisine yakışan, çok önemli bir değerlendirme yaptı. Sayın Bülent Kuşoğlu’nun yaptığı değerlendirmeden ben de dahil olmak üzere bütün Cumhuriyet Halk Partilililerin ders çıkarması lazım. Bülent Kuşoğlu, şunu ifade etti: Arkadaşlar şu anda içe dönük mücadelenin zamanı değil, dışa dönük mücadelenin zamanı. 1973 Kurultayı’nda Ecevit, İsmet Paşa’ya karşı adaylığı vardı. Bütün kongreler bitti, ilçe kongreleri bitti, delege seçimleri bitti, basına kamuoyuna hiçbir şey konuşmadı. Cumhuriyet Halk Partisi kültürünü ve geleneğini bilenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin omurgasını bilenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin işleyiş tarzını bilenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladı olanlar bunu çok iyi bilirler. Ne yaptı sayın Bülent Ecevit? İstanbul Kongresi’nde çıktı dedi ki: Paşam izniniz olursa ben Cumhuriyet Halk Partisi genel başkan adayıyım. Kurultay’a kaç gün vardı? 20 gün vardı. Ve o 20 gün boyunca sadece o konuşuldu. Şu anda yerel seçimler varken, tehlike yanımızdan geçerken, biz iktidarın ekmeğine yağ çalacak olaylardan derhal ve derhal uzaklaşmamız lazım. Hepimizin düşünmesi gereken şu anda kolay olanı seçmek değil, zor olanı seçmek, elimizi taşın altına koymak ve sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında kesinlikle kenetlenmek. Sayın Kılıçdaroğlu’nun demokrasi anlayışı muhteşemdir. Sayın Kılıçdaroğlu ne zaman ne yapacağını en iyi bilen bir isimdir. Şunu bilmenizi istiyorum ki liderliği oturdu, iyi bir kadroyla birlikte muhteşem bir şekilde çalışma yapacak ve yerel seçimlerde de biz inşallah gerekli başarıyı elde edeceğiz.”

“CANAN BAŞKAN’IN MORALİNİ BOZACAK OLAYLARDAN KAÇINMAK LAZIM”

Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun moralini bozan olaylar olduğunu söyleyerek, Canan Kaftancıoğlu’nun moralini bozacak olaylardan kaçınmak gerektiğini söyledi.
Sarıgül konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bakın bir şey söyleyeyim burada. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu geçtiğimiz yerel seçimlerde neşesi yerindeydi, morali yerindeydi. Sandıklarda öyle bir düzen kurdu ki bir tek oy dahi kaçmadı. Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul’da gösterdiği başarı Türkiye’ye örnek olmalı ama Canan Başkan’ın da moralini bozacak olaylardan kaçınmak lazım. Eski heyecanını yakalaması lazım. Bir kadın figürü olarak muhteşem bir başarı elde etti. Canan Kaftancıoğlu olmasaydı geçtiğimiz İstanbul Büyükşehir seçimini biz kolay kolay kazanamazdık. Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul’da uygulamış olduğu model benim yıllarca Şişli’de uyguladığım modeli inşallah Genel Merkez önümüzdeki günlerde Türkiye çapında uygulayacaktır ve bizim gerekli başarıyı elde edeceğimize Ben inanıyorum. Toplum vicdanında Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyenlerin bile vicdanında sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir yeri olduğunu Ben görüyorum.”

Sarıgül, Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesini değerlendirdi: Ekrem Bey siyasette çok mesafeler alabilir