Mustafa Sarıgül: Günde 4 bin 200 kişiyle birebir görüşüp 14 kilometre yürüdüm

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 2:04 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 2:10 pm

CHP’den Erzincan Milletvekili olarak Meclis’e giren Mustafa Sarıgül, TELE1’e konuştu. Seçim kampanyası hakkında bilgi veren Sarıgül, “Erzincan’a geldiğimizde 30 günümüz vardı, 664 saatimiz vardı. Hepsini planladık. Sabah 6’dan gece 11’e kadar çalıştık. Günde 4 bin 200 kişiyle birebir görüştüm. 120 bin kişiyle birebir temas yaptım. 9 bin telefon görüşmesi yaptım. 12 bin yurttaşa birebir mektup yazdım” dedi.

CHP’nin Erzincan’dan aday gösterdiği Mustafa Sarıgül, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) resmi olmayan sonuçlarına göre TBMM’ye girmeyi başardı. Sarıgül, TELE1’de ekranlara gelen Gün Ortası programında Bilge Yurtdagülen’e konuk oldu.

“GÜNDE 4 BİN 200 KİŞİYLE BİREBİR GÖRÜŞTÜM”

Programda Erzincan’daki seçim kampanyası hakkında bilgi veren Sarıgül, yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Erzincan’da çok güzel bir kampanya başlattık. Herkese teşekkür ediyorum. Erzincan’a geldiğimizde 30 günümüz vardı, 664 saatimiz vardı. Hepsini planladık. Sabah 6’dan gece 11’e kadar çalıştık. Günde 4 bin 200 kişiyle birebir görüştüm. 120 bin kişiyle birebir temas yaptım. 9 bin telefon görüşmesi yaptım. 12 bin yurttaşa birebir mektup yazdım. Zaman zaman yürüyerek, günde 14 kilometre yürüdüm. Erzincan’da sevgi kazanacak dedik. Ötekisi olmayan bir kampanya yaptık. Erzincan’da türkümüz şuydu: “Selam verip selamları almaya geldik. Bereketli sofraları kurmaya geldik. Büyüklerimizin hayır duasını almaya geldik. Renkli halaylarda Türkiye diye coşmaya geldik.” Erzincan’da biz oy almaya gelmedik, önce gönülleri aldık. Gönülleri aldıktan sonra oy almak kolay.”

Sarıgül ikinci tur çalışmalarına başladı: Kılıçdaroğlu Türkiye’yi Saray yapar

Sarıgül sözlerine şöyle devam etti:

“Bu başarı benim başarım değil. Son derece dinamik ve uyumlu çalışan bir teşkilat var. Başarının göstergesi kararlı, verimli ve uyumlu çalışmaktır. Biz Erzincan’a adım atar atmaz AK Parti’yi, MHP’yi ziyaret ettik. İttifaktaki bütün partileri ve STK’ları ziyaret ettik. Bizim en büyük başarımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’un mitingine rağmen Erzincan mitingini iptal etmedi. Hiçbir genel başkan İstanbul mitingi öncesi asla başka bir miting koymaz. Görkemli bir miting yaptık.”

“224 saatimiz var. Yaklaşık olarak da 1200 dakikamız var. Bütün sandıkları korumamız lazım. Türkiye’nin şunu özümsemesi lazım: Başkanlık sistemi bizim şartlarımıza uyum sağlamamıştır. Doğru bir sistem değildir. Tek başına verdiğim kararlarda ortak aklı kullanmadığım zaman verdiğim kararların doğru olmadığını görüyorum. O yüzden tarafsız cumhurbaşkanı, üçlü parlamento, bağımsız yargı diyoruz. Türkiye’nin yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacak olan Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye’mizin şu anda rayından çıkan devleti rayına oturacak isim Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Üretim diyecek olan Sayın Kılıçdaroğlu’dur.”

“GÜNEŞİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ GÖLGEDEN ÇIKIN”

“Güneşi görmek istiyorsanız, gölgeden çıkın kardeşim. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun güneşin doğuşu engellenemez. Siyasette 24 saat bile son derece önemli ve değerlidir. Sayın Kılıçdaroğlu ayrıştırıcı değil bütünleştirici bir kampanya yaptı.”