Mustafa Balbay’dan kritik Özgür Özel iddiası! Aday çıkmasın diye kalkan mı oldu?

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 5:53 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 5:55 pm

Mustafa Balbay, CHP’li Özgür Özel’in adaylık sinyalini TELE1’e değerlendirdi. Balbay, “Şu soru hala yanıt bulmadı: Özgür Özel, Kemal Bey’in karşısına başka bir aday çıkmasın diye mi kalkan? Böyle bir olasılık bence var” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay, TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına konuk oldu.

Programda gündeme dair yorumlarını paylaşan Balbay, TBMM CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in ‘değişim’ mesajları ve kurultaydaki adaylık sinyaliyle ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Balbay, Özel’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında başka bir aday çıkmaması için ‘kalkan’ görevi görüyor olabileceği iddiasında bulundu.

Balbay, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şu soru hala yanıt bulmadı: Özgür Özel, Kemal Bey’in karşısına başka bir aday çıkmasın diye mi kalkan? Böyle bir olasılık bence var. Tabii ki Özgür Özel’in siyaset yapma hakkı var. Kamuoyuyla gerçekleri paylaşıyor. Ama Özgür Özel, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kararıyla şu anda CHP’nin Meclis’teki Grup Başkanı”

Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek IMF özel temsilcisidir