Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek IMF özel temsilcisidir

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 5:40 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 5:40 pm

Mustafa Balbay TELE1’de katıldığı Gün Ortası Programında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Soçi’ye gitmesinin nedenlerini anlatarak, “Mehmet Şimşek IMF Türkiye özel temsilcisidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Balbay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir pazarlık olduğunu söyleydi. Şimşek’in 2 yıl kesintisiz bir ekonomik program uygulamak istediğini belirten Balbay, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlere kadar mola vermek istediğini belirtti. İktidar ve Şimşek arasında bir takvimleme pazarlığının sürdüğünü dile getiren Balbay, Şimşek’ın IMF’nin Türkiye Özel Temsilcisi olduğunu söyledi.

Mustafa Balbay’dan önemli kulis: Mehmet Şimşek, TÜİK Başkanı’nı aramış!

Balbay’ın konuşması şöyle:

“Mehmet Şimşek’le birlikte bir takvimleme pazarlığının sürdüğünü düşünüyorum. Şöyle bir takvimleme pazarlığı var. Mehmet Şimşek’in kararlarına bu iktidar teslim oldu. Mehmet Şimşek IMF Türkiye özel temsilcisidir. Örneğin Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanıyla görüşürken de Merkez Bankası Başkanı’nı yanında bulundurması usulen bir şey değildir. Burada bu yapıya bir teslimiyet var. Başka bir çıkış yolu da bulamadılar. Önümüzdeki dönem için Mehmet Şimşek 2 yıl kesintisiz bir program uygulamak istiyor. Erdoğan 3 aylık bir mola istiyor. ‘Nisan’dan sonra eti de senin kemiği de senin 2 yıllık programı uygula’ diyor. Şimşek’in başta buna yanaşmadığı ve bu yönde pazarlıkların başladığını duyuyorum. Ama kesin olarak Şimşek’in yerel seçim sürecine teslim oldu diyeceğimiz ya da Erdoğan Şimşek’in dediklerine teslim oldu dediğimiz bir süreç henüz yok.”