Mustafa Balbay: Sedat Peker’e devlet içerisinden bilgi aktaranlar var

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 9:46 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 10:38 pm

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği’nin bu haftaki konukları, TELE1 Programcısı Mustafa Balbay, Birgün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Gazeteci Hüsnü Mahalli ve Yazar Adil Serdar Saçan oldu. Balbay, Sedat Peker’in yayınladığı Hadi Özışık videosunu ve “Süleyman Soylu istifa edecek” iddialarını değerlendirdi.

Türkiye’de frensiz bir yönetim anlayışının olduğunun altını çizen Mustafa Balbay, “Susurluk’ta devletin çeteleri mafyayı kullandığı ortaya çıkmış ve bu kabul edilemez, denmişti. Ama şimdi çete mafyanın devleti kullandığı ortaya çıktı. Tam tersi ve çok hüzünlü bir tablo var” dedi.

Mustafa Balbay’ın açıklamaları şöyle;

Şimdi tabii biliyorsunuz ve 10 Nisan ve 2020’de o hani 2 günlük sokağa çıkma yasağının kötü şekilde başlamasında sorumluluğu Süleyman Soylu almıştı ve istifa etmişti. Erdoğan bunu kabul etmemişti. Evet o günün üzerinden tabii çok şey geçti. Bugün çok daha farklı tablo var. Şimdi Süleyman Soylu bir anlamda ciddi bir hedef ama Peker’in de bu olayla ilgili kasetlerinden bütün kasetlerinde çerçeveyi çok dikkatli çizdiği ve Süleyman Soylu çerçevesinin dışına çıkmadığını görüyoruz.

“SEDAT PEKER’E DEVLET İÇERİSİNDEN BİLGİ AKTARANLAR VAR”

Burada benim tahminim Sedat Peker’e de bilgi olarak besleyen ve devlet içinde de Sedat Peker’e en azından bilgi aktaran ve onunla diyalog halinde olan bir yapı var. Susurluk’ta devletin çeteleri mafyayı kullandığı ortaya çıkmış ve bu kabul edilemez, denmişti. Ama şimdi çete mafyanın devleti kullandığı ortaya çıktı. Tam tersi ve çok hüzünlü bir tablo var ve biz buna alıştık. Böyle Sedat Peker’in videolarının bakalım bu sefer ne diyecek? Yedincisi ne zaman diye bakıyoruz. Zaman çok ağır bir tablo var ortada ve Süleyman Soylu’nun istifa edip etmemesi de aşan bir tablo var. Eğer bu olup bitenler Erdoğan’ın bilgisi dışında ise vahim, bilgisi dahilinde ise daha vahim. Çünkü Türkiye’de artık Bakanlar Kurulu da yok. Yani bakanlardan oluşan bir kurul bile yok. Tek tek Bakanlar ve onların bağlı olduğu bir Saray var ve hem de Erdoğan hem de medyasının şuanda hala suskun. Ben de perde gerisinde başka pazarlıkların olduğunu gösteriyor. Süleyman Soylu Tüm yükselterek kenara çekme gibi bir yöntem olabilir. Biz ya da bu Süleyman Soylu’yu yaralı olarak ve aynı şey değil ama şuanda Sayın Akar’ın Hulusi Akar’ın pozisyonu gibi bir sürü iyi durumda Süleyman Soylu ile hem çalışmaya devam edebilirler. Bu belirsizliğin perde gerisinde. Biz şu anda sadece kasetler ve onun sonuçlarına bakıyoruz.

“PEKER’İN DAHA ÇOK ŞEY BİLDİĞİ KESİN”

Peker’in daha çok şey bildiği kesin. Zaten onun ucunu söylüyor ve eğer Suriye işine girersen bunun İçişleri Bakanı ile sınırlı kalmayacağı da kesin. Bu durumda pazarlığın bence dolaylı olarak Saray’ ile de yapılmış olabileceğini yapılmakta olabileceğini düşünüyorum. Bütün bunların ötesinde belki yine bu konuya devam edeceğiz.

Ama Sayın Özalkuş. Şuanda Susurluk döneminde biz toplum müdahale etti. Yak söndür diye bir anımsayacaksınız. Işık yakıp söndürerek toplum bir aydınlık istemişti. Şimdi iyi Devlet kurumları o günden çoktan kötü çok daha kötü!  Ye Başbakanlık Teftiş Kurulu Böyle bir Teftiş Kurulu yok. Şuanda en çok geçen sözcük Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Böyle bir Kurul yok. Şuanda bitirdiler. Frensiz bir ülke var. Şuanda frensiz bir yönetim var.

 

Hüsnü Mahalli: Beni bu konuda daha çok tedirgin eden…

Yaşar Aydın: İktidarı ayakta tutan güçlerden biri mafya

Mehmet Ocaktan: Türkiye’nin temel problemi kuvvetler ayrılığının olmaması