Murat Kurum canla başla savunduğu Kanal İstanbul’u vizyon belgesine koymadı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:54 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:54 pm

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde, “Boğazımızı kurtarma projesi” diye savunduğu Kanal İstanbul’u açıkladığı seçim vaatlerine koymadı.

AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum Haliç Kongre Merkezi’nde vaatlerini açıkladı. Kurum’un açıkladığı vaatlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje olarak tanımladığı Kanal İstanbul’a  yer vermedi. Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde, Kanal İstanbul’u, “Türkiye için çok önemli şehircilik projesidir. Boğazımızı kurtarma projesidir. Her türlü detay proje içerisinde düşünülmüş ve buna göre tedbir alınmıştır” diyerek savunmuştu.

Görüntüler 2019’dan değil 2024’ten! Murat Kurum Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerini kopyaladı

KAÇAMAK CEVAP VERMİŞTİ

Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde bir gazetecinin Kanal İstanbul sorusuna, “İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak dedik. Bunu ifade ettik. İstanbul halkı neyi istiyorsa, neyi bekliyorsa biz de hep onların isteği ve dilekleri doğrultusunda çalışacağız ve bu beklentileri karşılayacak projeler yapacağız. Öncelik sıralaması olacak” demişti.

Kaynak: TELE1