Murat Bakan polislere seslendi: Kanunsuz emre itaat etmeyin

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:26 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:26 am

Polis sorunları ile yakından ilgilenen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Erzurum’da İmamoğlu‘na yönelik taşlı saldırıya ilişkin polislerin kendisine çok sayıda mesaj attığını söyledi. Bakan, polislere çağrıda bulunarak “Kanunsuz emre itaat etmeyin” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TELE1’de Murat Taylan’ın sunduğu Gün Başlıyor’un konuğu oldu. Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırıya ilişkin konuşan Bakan, “Biz barış dili kullanmaya devam edeceğiz. Zaten toplumdaki kutuplaşmayı sona erdirmek için geliyoruz. Onların yapmaya çalıştığı şeye aynı tavırla karşılık vermemiz mümkün değil. Kendi programlarımıza devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarını değerlendiren Bakan, “Bilinçli olarak yalan söylüyor. Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş. Benim İçişleri Bakanı ile ilgili değerlendirmem akıl sağlığının yerinde olmadığı noktasında.” ifadelerini kullandı.

Kızılay yöneticisi İmamoğlu’nun Konya ziyareti öncesi hedef gösterdi!

“İÇİŞLERİ BAKANI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEM AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL”

Bakan, şu değerlendirmelere bulundu:

Erzurum ile ilgili ilk haberleri izlediğimizde birileri mitingi provoke etmeye çalışıyor örgütlü bir şekilde oraya gitmişler diye düşündük. Cumhurbaşkanı’nın, İçişleri Bakanı’nın, Belediye Başkanı’nın bu işle ilgili soruşturma yapması gereken, o insanları yakalaması ve olayı önlemesi gereken kişilerin yaptığı açıklamalara bakınca bu işin iktidar cenahı tarafından örgütlenmiş bir şey olduğunu görüyorsunuz. ‘Yürü demeden yürüyemezsin’ diyor iktidar Cumhurbaşkanı Erzurum’da. İçişleri Bakanı ‘gerçekle bağını koparmış’ demek ona iltifat olur. Çünkü gerçeği biliyor ve bilinçli olarak çarpıtıyor. Orada kadın, çocuk, yaşlı ellerinde Türk bayraklarıyla gitmiş vatandaşlara yapılan taşlı saldırıyı İmamoğlu’nun provokasyonu olarak anlatan bir İçişleri Bakanı’ndan bahsediyoruz. Bunu yaparken bilinçli olarak yapıyor. Bilinçli olarak yalan söylüyor. Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş. Benim İçişleri Bakanı ile ilgili değerlendirmem akıl sağlığının yerinde olmadığı noktasında. Aklı başında bir insan böyle bir olaydan sonra sorumluları araştırması, gereken işlerin yapılması, gözaltı, kamera kayıtlarının izlenmesi.

“DÜN BİR MİLATTIR”

Burada işin doğru yapıldığı noktasında, olayın güzellemesi topluma hissiyat yansıtan açıklamalar. Sadece düne ilişkin değil dün bir milattır. Artık Türkiye’de ekonomi, adalet konuşulsun istenmiyor. Bu provokasyonla Türkiye’de kutuplaşmayı tekrar yaratıp güvenlik zafiyeti ile saha seçmeni konsülte etmeye yönelik bir girişim içindeler. Konya ile ilgili de bir Kızılay yöneticisi de ‘Şeytan taşlamak isteyenler şu meydana gelsin’ diye twit atıyor.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Ekrem Bey’in herhangi bir programından vazgeçeceğini düşünmüyorum. Çok dik duruşlu, yürekli bir politikacı. Dün onu bir kere daha gösterdi. Tarihe de not düşmüş oldu. ‘Vatandaşların emniyeti sağlanana kadar buradan ayrılmayacağım’ dedi. Tansiyonu yükseltici bir tavır içinde asla olmayız. Biz barış dili kullanmaya devam edeceğiz. Zaten toplumdaki kutuplaşmayı sona erdirmek için geliyoruz. Onların yapmaya çalıştığı şeye aynı tavırla karşılık vermemiz mümkün değil. Kendi programlarımıza devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız.

POLİSLERE ÇAĞRI

Orada müdahale etmeyen polisler vardı. Ben emniyet teşkilatının, askerin, polisin sorunlarıyla ilgilen bir vekil olduğum için sıkı ilişkilerim var. Onlarca polis bana ‘Bu işin sorumlusu biz değiliz. Bizim vasıfsız yalaka yöneticilerimiz. Ben utanıyorum’ diye mesaj attı. Devlet kurumunun bir genel müdür yardımcısı ‘Benim muadilimi bulamadıkları için benimle çalışmak zorundalar. Ben Atatürkçü vatansever bir insanım vekilim bizi ötekileştirmeyin. Devletin içinde son derece vatansever insanlar var.’ diye yazdı. Kamudan, polisten, askerden çok sayıda mesajlar atıyoruz. Oradaki polis işin son halkası. Ama polis kardeşlerimi de uyarıyorum; kanunsuz emre itaat etmeyin. Görevinizi yapın. Yarın bu işin sorumlusu haline gelmeyin.