Murat Ağırel ve Barış Pehlivan serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 8:29 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:55 am

Cezaevine giren gazeteciler Barış Pehlivan ve  Murat Ağırel serbest bırakıldı. Gazeteciler bugün cezalarının onanmasının ardından cezaevine gönderilmişti.

Gazeteci Murat Ağırel, Barış Pehlivan, bugün cezalarının onanmasının ardından İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’ne teslim oldu. Ardından aynı davadan yargılanan Gazeteci Hülya Kılınç da verilen kararın infazının çıkmasının ardından cezaevine gönderildi.

ERSÖZ: TAHLİYE EDİLDİLER

Gazetecilerin tutuklanmalarının ardından avukat Hüseyin Ersöz yaptığı açıklamada gazetecilerin serbest kaldığını duyurdu.

Ersöz şunları söyledi: “Ve özgürlük geldi. Hemen şimdi! ? Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı.”

KETTLE İLE YAYINA KATILDI

Serbest bırakılan gazeteci Barış Pehlivan cezaevinden aldığı kettle ile yayına çıktı.

TESLİM OLDULAR

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, 20 Eylül 2020 tarihinde cezaevinden çıkmışlardı. 1.5 yıl sonra tekrar cezaevinin yolunu tuttular. İstinaf Mahkemesi tarafından, Libya’da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun cenazesini haberleştirmesi üzerine yargılanan ve hapis cezası onanan gazeteciler Murat Ağırel ve Barış Pehlivan Çağlayan Adliyesi’ne teslim olmaya gitti. Ardından aynı davada yargılanan Hülya Kılınç da kararın infazı için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alındı. Manisa Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılınç, cezaevine gönderildi.

Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç yeniden cezaevinde