Müjde Ar’dan Çiğdem Mater’e mektup: Bu kötü oyunun sonuna gelindi

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 11:50 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2022 Pazar 11:50 am

Oyuncu Müjde Ar, Gezi hükümlüsü Çiğdem Mater‘e mektup yazdı, “Çiğdemciğim, dışarıdan haberlere gelince, milyonlarca insan bu kötü oyunun sonuna gelindiğini biliyor” dedi.

Oyuncu Müjde Ar, Gezi davasında hüküm giyen Çiğdem Mater’e yazdığı mektubu Birgün gazetesinde yayınladı. Müjde Ar ‘Dışarıdan içeriye mektuplar: ‘Orada dirence yenildiler’  başlıklı yazısında “Yaşam felsefen, dünyevi değerlere değil, kendin olmaya itti seni. Sevgili Çiğdem, Senin gibi insanlar açgözlülerin, en önde hedefindedir. Sizler gibiler birer aynadır aslında, ‘baktıklarında’ kendi kötülüklerinde boğulurlar” dedi.

Müjde Ar, Gezi davasında yaşananlara da değindiği yazısında şunları kaydetti: “Gezi Davası baştan beri saçmalıklarla, hukuksuzluklarla dolu bir süreç oldu, hepimiz biliyoruz. Ama orada asıl olan şey ‘dirence’ yenilmişlerdi. Taksim ellerinden kaymıştı. Bunu hazmedemeyenler ‘matruşka’ gibi ha babam bir şeyler uydurdular. Kendi yandaşlarının bile pes dediği 18 yıllık ceza ile hepinizi cezaevine kapattılar. Acaba? Tutukluluk hayattan soyutlanmak demek ise bunu başaramadılar. Bir ağaca bile kıyılmasın diyen herhangi biri için, içinde bulunduğu mekânın bence önemi yoktur. Çünkü onlar özgür ruhlardır.”

Müjde Ar, mektubunu “Çiğdemciğim, dışarıdan haberlere gelince, milyonlarca insan bu kötü oyunun sonuna gelindiğini biliyor. Her kesimden olağanüstü bir destek olduğundan kuşkunuz olmasın. Seni ve diğer arkadaşları sevgi ile kucaklarım” ifadeleriyle sonlandırdı.

YAZININ TAMAMI

Müjde Ar’dan Sezen Aksu’ya destek, Erdoğan’a tepki

Müjde Ar, Fatma Girik’i anlattı: Siyasi bir kişilikti, çok özleyeceğiz

Erdoğan’a tepki yağdı: Sıra sanatçı dili koparmaya mı geldi?