Müjde Ar, Fatma Girik’i anlattı: Siyasi bir kişilikti, çok özleyeceğiz

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 2:35 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 3:11 pm

Türk sinemasının önemli isimlerinden Müjde Ar, yaşamını yitiren usta oyuncu Fatma Girik’i andı. Girik’in siyasi bir kişilik olduğunu söyleyen Ar, “Fatma Girik gibi bir kadın bir daha gelmeyecek” dedi.

Oyuncu Müjde Ar, TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu oldu. Fatma Girik’in politik bir isim olduğunu vurgulayan Ar, şöyle konuştu:

“Siyasi duruşundan hiç ödün vermeyen bir kadını kaybettik. Bir daha Fatma Girik gibi bir kadın gelmeyecek. Ağzına geleni söyleyen ve asla taviz vermeyen bir devdi. Dünya çapında biriydi. Ne yazık ki baya hastaydı. En son Bodrum’da görüştük. 3 gün önce pazartesi günü çıkacağım, eve gelsin demişti. Ölüme dimdik gitti. Zor bir süreç oldu onun için. Çok özleyeceğiz. Fatma Girik siyasi bir kişiliktir. Sinemacıların yürüyüşünde vardı. Arkasında Kadir vardı. Mikrofon onun elindeydi.”

“MUTLU DEĞİLİM AMA SONUNA KADAR UMUTLUYUM”

Oyuncu Rutkay Aziz ise RTÜK tarafından TELE 1’e uygulanan yaptırıma ilişkin konuştu. Fatma Girik’i anan Rutkay Aziz, “Kanalınıza uygulanan cezayı öğrendim. Bu yıldırma politikasıdır. Artık şaşmamayı öğrendim. İyi değilim, mutlu değilim ama sonuna kadar umutluyum.” ifadelerini kullandı.