Muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 3:01 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 5:45 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 51. Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, silah ruhsatı harcı muafiyeti gibi pek çok iyileştirmeler yaptık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bilindiği gibi hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liracık. Bu yılbaşı itibariyle 3 bin 392 lira seviyesine çıkarmıştık. Ayrıca 1726 tutarındaki SGK primlerini de karşılamaya başlamıştık. Silah ruhsatı harcının da 10 bin 359 lira olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bununla birlikte muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yükseltme kararı aldık.

Bir başka önemli çalışmamız da muhtarlık hizmet binalarıyla ilgilidir. Mahalli mimariye uygun şekilde inşa edeceğimiz muhtarlık binalarıyla ilgili proje çalışmalarını tamamladık, inşasına yakında başlıyoruz. Ankara’da muhtar konukevini de 19 Ekim’de hizmete açıyoruz.

ERDOĞAN CHP’Yİ HEDEF ALDI

“24 yıl önce siyasi hayatımız bitirilmek istenirken bu kardeşiniz için gazeteler ‘muhtar bile olamaz’ diye başlık attılar. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Kim bu zihniyet? CHP… Önce elinizdeki belediyelerle gelin de bizim muhtar kardeşlerimize oralardan destek verin de görelim. Elinizdeki belediyelerde buyurun elinizi tutan mı var? Ücretsiz elektrik verin. Bir defa elektrik olayı belediyelerin mi elinde? Belediye ile alakası yok. Böyle bir yalan söyleyen ana muhalefetin başıdır. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunları muhtarlar bozacak. ”

“ENFLASYONUN ÜZERİNDEKİ KÖPÜĞÜ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”

“Kurun istikrar kazanmasıyla artık kimseye abuk subuk fiyatlandırma peşinde koşamayacak. Bankalardaki hesaplarını kur korumalı mevduata sayısı her gün artıyor. Piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Tıpkı kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa bir sürede alacağımıza inanıyorum. Sabrederek daha çok çalışarak, üreterek, kazanarak bu badireyi de geride bırakacağız. Sıkıntılarımız yanında umutlu olmamızı gerektiren gelişmeler de var. Yaz aylarında ekonomik iyileşmeyi daha iyi hissedeceğiz.”

Erdoğan’dan muhtarlara: Trileçeleri niye yemediniz?

Erdoğan açılış yapacak diye işçilerin canı tehlikeye atıldı