CHP’den Semra Güzel kararı!

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 4:11 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 4:11 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’lı Volkan Bora ile birlikte çekilen fotoğrafları sonrası Semra Güzel‘in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye gönderilen fezlekeye evet diyeceğini açıkladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel‘in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle düzenlenen fezleke TBMM’ye ulaştı. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik hazırlanan fezleke Meclis’e gönderildi. Karma komisyonda ele alınıp Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilirse Güzel’in yargılanmasının önü açılacak.

“EVET DİYECEĞİZ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e, HDP Diyarbakır Miletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlık fezlekesinin yarın karma komisyonda görüşüleceğinin anımsatılması üzerine, “HDP’li Semra Güzel büyük bir yanlış yapmış. Cumhurbaşkanının valilere, kaymakamlara, alay komutanlarına ‘dokunmayın’ dediği zamanda bir teröriste dokunmuş. Bu affedilir bir şey değil. Ama biz Semra Güzel’in örgüt kıyafetleriyle çektirdiği fotoğraf ve elindeki silahla çektirdiği fotoğrafın doğru olmadığını, bunun milletvekilliğiyle bağdaşır olmadığını, soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında ‘evet’ oyu kullanacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’lı Volkan Bora ile birlikte çekilen fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin konuşan Güzel, fotoğrafların çözüm sürecinde çekildiğini söylemişti.

HDP’li vekil, yaptığı yazılı açıklamada “Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik” ifadelerini kullandı.

HDP’li Semra Güzel’in dosyası TBMM’de