Muhsin Yazıcıoğlu Madımak için ne demişti?

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 3:06 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 3:06 pm

Sivas’ta yaşamını yitirenler katliamın 29. yılında anılıyor. 25 Mart 2009’ta şüpheli şekilde ölen Muhsin Yazıcıoğlu katliamda hedefteki aydınların BBP binasına sığındığını anlatmıştı.

Sivas’ta Madımak Oteli’nde 33 kişinin yakılarak katledilmesinin 29. yılında anmalar düzenleniyor. Katliama ilişkin tanıklıklarını da anlatanlar birisi de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu idi.

Yazıcıoğlu katıldığı bir programda Madımak Oteli’nden kurtulanlara Büyük Birlik Partililer’in sahip çıktığını öne sürmüştü. Yazıcıoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Otelle bizim parti sırt sırta. Otelin camından bunalanlar zorlayınca bir panel varmış o düşüyor bizim partinin camına, köprü oluyor ve bu vatandaşlar sürünerek bizim partiye girmeye çalışıyorlar. Hemen bizim çocuklar koşuyorlar, hepsini içeriye alıyorlar. 33 kişi bizim partiye sığınıyor. Beni aradılar ’33 kişi bizim partiye sığındı, Arif Sağ da var.

‘BBP’NİN MADIMAK’TAKİ ROLÜ BUDUR’

Dedim ki içeriye girişi serbest, dışarıya çıkışı yasak edin. Sakın kimse dışarı çıkmasın, çünkü dışarıda duyulur. İşte Arif Sağ, Aziz Nesin orada derler, kitle oraya yönelir. Siz de onları korumak için çatışmak zorunda kalırsınız. Aileleriyle telefon teması kurdurun, karınlarını doyurun, çay içirin, gerekli ilgiyi gösterin sonra emniyetle irtibat kurun ve ortalık sakinleşince sessizce tahliyelerini sağlayın. Aynen böyle olmuştur. Büyük Birlik Partisi’nin Sivas’taki Madımak olayında rolü budur.”

Sivas’ta Madımak anması: Bu otel hala yanıyor