Muharrem İnce ‘teklif yok’ demişti! Kılıçdaroğlu’nun izniyle aracı olan isim konuştu

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:11 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:14 am

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce arasında ‘uzlaşmacı’ olan Fikri Sağlar, görüşmenin detaylarına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Sağlar, “Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim. İnce adaylıktan çekilmesinin mümkün olmayacağını bildirdi” dedi.

Türkiye, kaderini belirleyeceği 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandığa gidecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) resmi prosedürleri tamamlamasının ardından seçim süreci resmen başladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce yarışacak.

İnce: Seçmen yaşını 15’e düşürürsek seçimi birinci turda alırım

İnce ile Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi’nde gerçekleştirdiği görüşmenin yankıları ise halen devam ediyor. Görüşme öncesinde adaylıktan çekilmesi beklenen İnce’nin bu beklentiyi karşılamaması AKP ve MHP ittifakı karşısında ‘oyların bölüneceği’ endişesine sebep olurken, İnce ise adaylık ısrarından vazgeçmedi.

Eski Kültür ve Devlet Bakanı ve Birgün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, 3 Nisan’da Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Süleyman Demirel ve Muharrem İnce göndermeleri

Sağlar, İnce ile yaptığı görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığını aktarırken, uzlaşının gerçekleşmediği bilgisinin de Kılıçdaroğlu’na sunulduğunu bildirdi.

KILIÇDAROĞLU: TEKLİF GÖTÜRDÜK

Habertürk TV’de Olaylar ve Görüşler programına konuk olan Kılıçdaroğlu ise geçen hafta İnce ile görüşmesi sırasında değil ama daha öncesinde kendisine bir teklif götürüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Buluşma günü bir teklif olmadı. 14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce’ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı. Bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymak gerekir” dedi.

İNCE: TEKLİF YAPILMADI

İnce de Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından şu açıklamayı yaptı: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır.”

KULİSLERDE 5 VEKİL İDDİASI

Gazeteci İsmail Saymaz ise Memleket Partisi kulislerinden edindiği bilgiyi açıkladı. Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye beş milletvekilliği teklifinde bulunduğu ancak İnce’nin bu teklifi kabul etmediğini aktardı. Saymaz, “Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti.” bilgisini paylaştı.

Fikri Sağlar’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi sizinle paylaşmak istiyorum.

Saygıdeğer okurlarım:

Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir.

Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.

Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir.

Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur.

Millet İttifakı’nın adayı ve bana göre 14’üncü ama, halka mal olduğu şekliyle 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na uzlaşmacı tutumu ve Sn. İnce’nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim…”

Muharrem İnce’den Anıtkabir yürüyüşü