Ekrem İmamoğlu’ndan Süleyman Demirel ve Muharrem İnce göndermeleri

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 9:57 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 9:57 pm

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi Isparta’da konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye fötr şapka ile çıkarken Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı için “Yolu açık olsun beni ilgilendirmyor” deyip Millet İttifakı etrafında birlik olma çağrısı yaptı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmalarına destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Isparta’da kitlesel bir miting yaptı.

Ekrem İmamoğlu’nun eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi olan Isparta’da sahneye Süleyman Demirel ile özdeşleşen fötr şapka ile çıkması dikkat çekti.

“ARANIZDAN BİR KİŞİ BİLE AYRILMAYACAK”

İmamoğlu, bazı muhalefet çevreleri tarafından aday olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimdeki konumunu güçlendirmekle eleştirdiği Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin adaylığına göndermede bulunarak Millet İttifakı etrafında birlik olma çağrısı yaptı.

İmamoğlu, “Şimdi bir konuya değinmek zorundayım. Bakınız ortada güçlü bir ittifak var. Milletin ittifakı. Elbette hepinizi oraya davet ediyoruz. Birileri ‘Ben ayrı mücadele edeceğim’ diyebilir. Ben o konuya girmiyorum. Yolu açık olsun beni ilgilendirmiyor. Ama aranızdan bir kişi bile bu birlikten ayrılmayacak. Sizler bu birliğin gücünün bir parçası olmak zorundasınız. Gelin bu coşkulu büyüye, büyük topluluğa, güzel Millet İttifakı’na katılın. Ayrılmayın, uzaklaşmayın, milletçe başaralım. Birliğin gücünden ayrılmayalım. Millet İttifakı’ndan ayrılmayın, gelin bu işi ilk turda bitirelim” şeklinde konuştu.

İnce: Seçmen yaşını 15’e düşürürsek seçimi birinci turda alırım