Muharrem İnce bu eleştirileri kaldıramadı, Merdan Yanardağ’a dava açtı

Yayın tarihi: 2 Mart 2021 Salı 3:07 pm - Güncelleme: 2 Mart 2021 Salı 3:08 pm

CHP’den istifa eden ve yeni parti kurmayı planlayan Muharrem İnce, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a 18 Dakika programındaki sözleri nedeniyle manevi tazminat davası açtı.

2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından uzun süre açıklama yapmamasıyla tepki çeken ve geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek yeni parti kurma hazırlıkları yapan Muharrem İnce, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a manevi tazminat davası açtı.

Merdan Yanardağ’dan sert sözler: Muharrem İnce, Saray operasyonunun bir parçası haline gelmiştir

29 Ocak’ta yayınlanan 18 Dakika programında konuşan Yanardağ’ın “Muharrem İnce, Saray operasyonunun parçası haline gelmiştir” sözlerini gerekçe gösteren İnce, avukatı Mustafa Kemal Çiçek aracılığıyla dava açtı.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde ise şu ifadeler yer aldı:

“Davalı, kendisine ait televizyon kanalında uzun yıllardır, mesnetsiz iddialarda bulunmakta olup, bunlardan kaynaklı bir çok ceza ve hukuk davasına muhatap olmasına rağmen, hala bu vazifesini ifa etmekte olup; tüm kamuoyunca tanınan 16 milyon vatandaşımızın oyuna mazhar olmuş, yaşamı, ekonomisi ile milletinin önünde olan müvekkileme yönelik olarak, ahlaktan insanlıktan ve vicdandan uzak iddialarda bulunmuştur. Davalı, ulusal yayın yapan kanalda, MUHARREM İNCE SARAY OPERASYONUNUN PARÇASI HALİNE GELMİŞTİR İFADESİ, mesnetsiz ve alçakça bir iftiradır. Kendisini, mesnetsiz eylemlerinden dolayı, Türk Yargısına havale ediyoruz. Biz kendisine, mesnetsiz ve karalamaya matuf iddialarını, Türk Yargısı önünde ispat etmeye çağırıyoruz.”

MERDAN YANARDAĞ NE SÖYLEMİŞTİ?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 29 Ocak’ta yayınlanan 18 Dakika programında İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmesini değerlendirmişti.

İstifalar ve yeni partiler siyaseti nasıl şekillendirecek? – 18 DAKİKA

Yanardağ, İnce için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Muharrem İnce’nin partisine geçebilecekleri belirtiliyor, iddialardan biri bu. Geçerler mi, geçmezler mi bilmiyorum ama Muharrem İnce bu dönemde parti kurmaya girişerek Saray’ın operasyonun bir parçası haline gelmiştir, bu durum nettir”