Muğla’da HDP Kadın Meclisi etkinlikleri öncesinde ‘koronavirüs tedbiri’

Yayın tarihi: 7 Kasım 2020 Cumartesi 10:25 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 10:25 pm

Muğla Valiliği, HDP Kadın Meclisi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapılacak eylem öncesinde iki günlük yasak getirdi.

HDP Kadın Meclisi’nin “Erkek Devlet Şiddetine Karşı Mücadeledeyiz” diyerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında başlattığı etkinlikler Muğla Valiliği tarafından yasaklandı.

HDP Kadın Meclisi bugün saat 14.00’te Sınırsızlık Meydanı’nda 25 Kasım etkinliklerinin startını verecekti ancak valilik dün verdiği kararla iki gün boyunca kentteki tüm eylem ve etkinlikleri ‘koronavirüs salgını’ ve ‘genel asayişin sağlanması’ gerekçeleriyle yasakladı.

Konuya ilişkin HDP İzmir Milletvekili ve SODAP Kurucu Meclis Üyesi Serpil Kemalbay’dan da açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Kemalbay, şu ifadeleri kullandı:

“Muğla Valiliği Egeli kadınların 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma günü için Muğla’da yapacağı açıklama aşağıdaki keyfi genelgeyle yasaklamaya çalışıyor!

Demokratik siyasetin engelleyemeyecek, kadınları susturamayacaksınız.”

Valilik kararında şu ifadeler yer aldı:

“İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlükleri ile genel asayişin korunması amacıyla, mülki idare amirliklerinin uygun göreceği sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılacak diğer etkinlikler hariç olmak üzere;

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri hükümleri doğrultusunda, bu kapsamda yapılabilecek olan umuma açık alanlarda, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, stant açma, oturma eylemi, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma, toplanma, konvoy oluşturma, zincir oluşturma, anma vb. her türlü eylem ve etkinlikler, 07-08.11.2020 günleri (2 gün) süre ile ilimiz mülki sınırları içerisinde (il merkezi ve ilçelerimiz ile Jandarma bölgeleri dâhil olmak üzere Muğla coğrafi sınırları içerisinde)YASAKLANMASI’na karar verilmiştir.”