Mücella Yapıcı’nın kızı annesinin cezaevinden ilk mesajını paylaştı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 12:51 am - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 12:51 am

Gezi Direnişini organize ve finanse etme iddiası ile 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı TELE 1 ekranlarında annesinin cezaevindeki durumunu aktardı. Cansu Yapıcı, annesinin kendisine cezaevinde huzurlu olduğunu söylediğini aktardı.

Gezi Parkı davasında mahkeme heyeti Osman Kavala hakkında TCK 312 madde uyarınca “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, takdiri indirime yer olmadığına, “casusluk” suçlamasından beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise TCK 312 maddesindeki yardım suçlamasından 18’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına ve tutuklanmalarına karar verdi. Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı ve kardeşi Müberra Zöhre TELE 1 ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına katıldı.

KIZI MÜCELLA YAPICI’NIN İLK MESAJINI PAYLAŞTI

Kızı Mücella Yapıcı’nın cezaevinden verdiği ilk mesaj olan “Kimse somurtmasın” mesajını duyurdu. Cansu Yapıcı şunları söyledi:

“Bugün görüşe gittik aile görüşü vardı. Görüşmek zor oldu, çünkü annemi yalnız bırakmıyorlar. Vekilleri beklemek zorunda kaldık. Çiğdem, annem ve Mine Bakırköy Kadın Cezaevi’ndeler. Tayfun, Can ve Hakan Silivri’deler. Hakan, Can ve Tayfun normal koğuşlarına çıktılar. Çünkü şöyle bir prosedür var: İlk başta karantina koğuşuna geçiyorlar.”

“Kadınlar hala karantina koğuşundalar. Normal koğuş düzenine geçemediler. Ama erkekler geçmiş beraber kalıyorlar. Kadınlarda da Çiğdem ve annem beraber kalıyor. Mine ayrı kalıyor. Bugün konuştuk, keyifleri çok yerinde.”

“İNSANIN ANNESİNİN PARMAKLIKLAR ARKASINDA OLMASI NASIL BİR HİS?”

Program sunucu Enver Aysever’in Cansu Yapıcı’ya, “İnsanın annesini parmaklıklar ardında görmesi pek alışagelmiş bir durum değil. Ne hissettiniz? Mücella Yapıcı ne hissetti?” sorusunu sorması üzerine Yapıcı şunları söyledi:

“İnsanın annesini parmaklıklar ardında görmesi beklediği bir şey değil. Ülkemizde bunu yaşayan çok fazla insan var. Ama biz 8 senedir bu dava ortaya çıktığından beri başımızın üstünde bir kılıç sallanıyordu.”

“ANNEMLE 4 GÜN PARMAKLIKLAR ARDINDA BERABER KALDIK”

“Sürekli bu korku ve tehdit ile yaşıyorduk. Her günümüz böyle geçiyordu. Daha önce işin komiği ben annemle beraber gözaltına da alındım. Parmaklıklar ardında 4 gece beraber kaldık. Orada da ne kadar dirayetli olduğunu bildiğim için bir rahatlama da var. İnsanın çok fazla kaldırabileceği bir şey değil. Ama kendisinin huzurlu olduğunu görünce biraz rahatladık.”