MTV oylamasında ‘evet’ oyu veren CHP’liden ilginç açıklama

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 4:51 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 4:51 pm

TBMM‘de, MTV’nin bu yıl iki kez alınmasıyla ilgili gerçekleştirilen oylamaya muhalefetin ‘sorumsuzluğu’ damga vurdu. Oylamaya YSP’li vekillerin yalnızca yüzde 27’si katılım sağlarken, CHP ve İYİ Parti’nin ise yarısı katılmadı. Öte yandan oylamada ‘evet’ oyu veren CHP’li Abdurrahman Tutdere, “Sehven evet oyu verdim” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda , Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) bu yıl ikinci kez alınmasını düzenleyen madde, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Buna göre MTV, “bir kereliğe mahsus olmak üzere” bu yıl iki katı olarak alınacak.

MUHALEFET SINIFTA KALDI

MTV’nin bu yıl ikinci kez alınmasını düzenleyen maddeyle ilgili yapılan oylamada çok sayıda milletvekili katılmadı. 13 Temmuz Perşembe günü Meclis’ten geçen düzenlemenin görüşmesine 200 vekil katılmadı, 120 vekil ise ret oyu verdi.

Partilerin katılım oranları şöyle:

AKP: 31 vekil katılmadı- katılım oranı yüzde 88

CHP: 69 vekil katılmadı-katılım oranı yüzde 47

YSP: 40 vekil katılmadı-katılım oranı: yüzde 27

MHP: 6 vekil katılmadı-katılım oranı yüzde 88

İYİ Parti: 22 vekil katılmadı-katılım oranı yüzde 50

CHP’Lİ VEKİL YANLIŞLIKLA EVET OYU VERDİ

Öte yandan CHP’li 69 vekil görüşmelere katılmadı, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise sehven ‘evet’ oyu verdi. Tutdere, “Sehven ‘kabul’ oyu verdim, değiştirilmesi için Meclis Başkanlığına dilekçeyle talepte bulundum” dedi.

TBMM’de makam araçlarına 24 milyonluk akaryakıt alındı