MSB: Şile’deki top mermileri İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 2:06 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 2:06 pm

MSB, Şile açıklarında bulunan toplam 28 adet top mermisinden 11’inin çıkarıldığını, kalanların yerinde kontrollü olarak imha edildiği bildirildi. Mermilerinin 2. Dünya Savaşı’ndan kaldığının değerlendirildiği açıklandı.

İstanbul’un Şile Sofular Halk Plajı açıklarında, 29 Temmuz’da deniz tabanında patlamamış 28 adet top mermisi tespit edildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) düzenlenen Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, “Bölgeye sevk edilen Sualtı Savunma komandolarımız tarafından çevre emniyeti alınarak incelemelere başlanmıştır. Bölgede 4 bin 200 metrekarelik deniz alanında su altı arama faaliyeti icra edilmiş ve toplam 28 adet 2. Dünya Savaşı’ndan kaldığı değerlendirilen top mermisi tespit edilmiştir. Söz konusu mühimmattan çıkarılabilecek durumdaki 11 tanesi çıkarılarak SAS Grup Komutanlığı’na getirilmiş, 17 tanesi ise kontrollü olarak dün yerinde imha edilmiştir.”

‘TEHDİT OLUŞTURAN DURUM YOK’

Şile açıklarında tespit edilen top mermilerinin menşei ve nasıl sürüklendiğine yönelik soru üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, mühimmatın çok uzun süredir orada olduğunun belirlendiğini ifade etti. İmha edilen mermilerin yeni sürüklenmiş bir mühimmat olmasının söz konusu olmadığını vurgulayan kaynaklar, bölgede tehdit oluşturan bir durumun bulunmadığını aktardı.

Şile sahili boşaltılmıştı! Denizde bulunan top mermileri imha edildi

Şile’de patlamamış mayın bulundu! Sahiller boşaltıldı