Motosikletli saldırının detayları çıktı: ‘7 bela Taner’ öldürüldü

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 10:38 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 1:02 pm

İstanbul’un göbeğinde motosikletliler yol kenarında bekleyen iki kişiye silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda “7 bela Taner” olarak bilinen Taner Şanlı hayatını kaybederken, Berat Demir ağır yaralandı.

Türkiye’de son dönemlerde artış yapan silahlı saldırılara bir yenisi eklendi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Tarlabaşı Bulvarı’nda saat 02.00 sıralarında yol kenarında bekleyen “7 bela Taner” olarak bilinen Taner Şanlı ve Berat Demir’e motosikletle gelen kişi ya da kişiler tarafından silahla ateş açıldı.

Saldırı sonrası vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Taner Şanlı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, yaralı Berat Demir’in ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Saldırı sırasında park halindeki bir otomobile de kurşun isabet ettiği belirlendi.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Taner Şanlı’nın, 8 sene önce 2015 yılında cezaevinden firar ettiği, cezaevinde yatan düşmanının iki kardeşini ayaklarından vurduğu, Beyoğlu’nda kendisine çarpan bir kişiyi bıçaklayıp kaçtığı, olaylardan iki hafta sonra Tarlabaşı’nda saldırıya uğrayıp yaralandığı öğrenildi. Yaralanan Şanlı, yine 2015 yılında sahte kimlik ile hastaneye yatmış, kimliğini tespit edilince eşi tarafından ilaçlı meyve suyu ikram ettiği polisleri uyutup kaçmıştı. Şanlı daha sonra Bağcılar’da bir baskında eşiyle birlikte yakalanmıştı.

Esenyurtlular anlattı: Devasa eşitsizlik, yoksulluk, cinayetler, uyuşturucu, kumar…

İstanbul’da gündüz vakti otoparkta firma sahibine silahlı saldırı