Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Türkiye’den kaçtı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 2:46 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 4:20 pm

İstanbul’da otomobiliyle ezdiği motokuryenin ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud, Türkiye’den 2 Aralık’ta kaçtığı ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada “Şüphelinin yurtdışı çıkış kaydı bulunmakta” denildi.

İstanbul’da Kennedy Caddesi’inde meydana gelen kazada 38 yaşındaki Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer, ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

‘ASLİ KUSURLU’

Kaza sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda, motokurye Yunus Emre Göçer’in kaza esnasında Karayolları Trafik Kanununda belirtilen herhangi bir maddeyi ihlal ve kusurunun bulunmadığı belirtilirken, Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre takip mesafesine uyulmadığı ve motosiklete arkadan çarpması nedeniyle yaşanan kazada kusurlunun, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud olduğu vurgulanmıştı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna yakalama kararı!

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne bir yazı yazarak Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yakalama emri düzenlenmesini talep etmişti.

“YURTDIŞI ÇIKIŞ KAYDI BULUNMAKTA”

Mohamud’un Türkiye’den 2 Aralık’ta kaçtığı ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada “Yapılan araştırmalarda şüphelinin 2 Aralık 2023 tarihinde Türkiye’den ayrıldığını tespit edildiği ve bu nedenle 8 Aralık 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, ayrıca kaza tespit tutanağındaki tespitler ile trafik bilirkişisi raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dosyanın adli tıp trafik ihtisas şubesine gönderildiği, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kamuoyunun bilgilerine sunulur” denildi.

Kaynak: TELE1