Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna yakalama kararı!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 12:14 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 12:27 pm

İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul’da 30 Kasım günü Avrasya Tüneli’nin Aksaray çıkışında bir diplomata ait olduğu belirlenen edilen otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan Göçer, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 6 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Göçer hayatını kaybetti. Motokurye Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan otomobilin ise Somali Konsolosluğu’na ait olduğu, aracı ise Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud’in kullandığı ortaya çıktı.

Hiç fren bile yapmadan kuryeye arkadan çarpıp öldüren Somali liderinin oğlu serbest

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA SUÇLU BULUNDU

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda yaşamını yitiren motokurye Yunus Emre Göçer’in kusurlu olmadığına kanaat getirilerek asli kusurun Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud’da olduğu ifade edildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTTILDI

Göçer’in yaşamını yitirmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud hakkında yakalama kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği yazıda Cumhurbaşkanı’nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud hakkında yakalama emri talep etti. Söz konusu kararda, “İfadesinin alınması ve ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının sevk durumunun değerlendirmesi hususunun, yakalama emir yazısı ve yakalama müzekkeresinde belirtilmesine, karar verilmesi kamu adına talep olunur” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: TELE1