Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun çarparak öldürdüğü motokurye Göçer için TBMM önünde eylem!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 11:44 am - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 12:29 pm

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun çarparak öldürdüğü motokurye Göçer için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve motokuryeler, TBMM önünde açıklama yaptı. Ağbaba, “Önce üzerini kapatmaya çalıştılar, ‘intihar’ dediler. Sorumlu Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud’un çarparak öldürdüğü kurye Yunus Emre Göçer’in ardından motokuryelerin yaşadığı sorunlar yeniden gündeme geldi. Göçer için TBMM önünde yapılan eylemde konuşan Ağbaba, “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu elini kolunu sallaya sallaya ülkesine gitti” dedi.

Ağbaba’nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin gündemine giren Yusuf Emre Göçer, bir kazaya kurban gitti. Göçer’in avukatı, ‘Kaza yapan kaçabilir, tutuklayın’ dedi. Ama maalesef Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu elini kolunu sallaya sallaya ülkesine gitti. Adalet Bakanı, ölen kuryenin hakkını savunmak yerine Somali Cumhurbaşkanı oğlu sorusuna ‘Gündem Filistin’ dedi. Gündem Filistin ama gündem ölen motokuryeler ve bir gencecik insanı öldürüp ülkesine kaçan bir cumhurbaşkanının oğlu. Bu olayın takipçisi olacağız. Önce üzerini kapatmaya çalıştılar, ‘intihar’ dediler. Sorumlu Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Fatih ilçesinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Mohamud’un Türkiye’den 2 Aralık Cumartesi günü kaçtığı ortaya çıktı.

Motokurye Yunus Emre Göçer’in öldüğü kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı

 

 

Kaynak: TELE1