‘Moralim iyi, neşem yerinde’ diyerek cezaevine gitti

Yayın tarihi: 29 Ocak 2019 Salı 12:34 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2019 Salı 5:31 pm

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldığı için yargılanan ve hapis cezası onanan gazeteci Ayşe Düzkan, bugün cezaevine girdi..

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldığı için yargılanan ve hapis cezası onanan gazeteci Ayşe Düzkan, bugün cezaevinin yolunu tuttu.

Onaylanan cezasının ardından bugün İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde savcılığa çıktı. Twitter hesabını da kapatan Ayşe Düzkan, cezaevine girmeden önce Çağlayan Adliyesi çıkışında yaptığı açıklamada, “Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenliği, her şeyden önce gazeteciliği korumaya yönelik bir dayanışma ve bu topraklarda barış talebine sahip çıkmak anlamına geliyor” dedi.

 

AYŞE DÜZKAN’A 1 YIL 6 AY HAPİS CEZASI!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Özgür Gündem gazetesinin ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına destek verdikleri için yargılanan gazeteciler Ayşe Düzkan, Hüseyin Aykol, Memet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ragıp Duran hakkındaki dava, 16 Ocak 2018’de karara bağlanmıştı.

‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlaması ve ‘bir kereden fazla benzer suç işlediği’ gerekçesiyle Hüseyin Aykol 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, Ayşe Düzkan, Ragıp Duran, Hüseyin Bektaş ve  Mehmet Ali Çelebi’ye ayrı ayrı 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmişti.